Eerste namen Into The Great Wide Open 2023

Onder meer Squid, La Femme en Agar Agar reizen deze zomer af naar Vlieland

Nieuws Gepubliceerd op 24 januari 2023

Op Vlieland is de populatie konijnen zo sterk gedaald dat er deze maand nieuwe zijn bijgeplaatst. Zesentwintig, om precies te zijn, overgekomen van de Rotterdamse Maasvlakte. Maar vandaag komen er twaalf stuks uit de hoge hoed: de eerste acts voor Into The Great Wide Open 2023. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 28 januari om 10:00 uur.

Eerste namen Into The Great Wide Open 2023

Naar goed gebruik presenteert Into The Great Wide Open het muzikale landschap in diens volledige breedte. Alle hokjes bij elkaar. Bovenaan het affiche zijn het de post-punkers van Squid, electropopduo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Altın Gün met hun Turkse psychedelica, en de uiterst dansbare Franse acts Agar Agar en La Femme die de poster sieren. Op die laatste na waren zij allemaal al eens op Vlieland te bewonderen. Nu worden ze op de grootste festivalpodia gepresenteerd.

Nieuwe gitaarbands uit de UK zijn er in overvloede (en maar goed ook). STONE maakt post-apocalyptische rock voor verkeerd begrepen mensen. Het uit Brighton afkomstige KEG is er voor iedereen die van post-punk en totale gekte houdt. En dan is er nog Beige Banquet uit Londen. Die band doet sterk denken aan een volmaakte samenwerking tussen DEVO en Thee Oh Sees.

En er is meer. Bij het zomers klinkendeGoldkimono is het wegzwijmelen geblazen. Datzelfde ligt ook bij Indigo Sparke in lijn der verwachting. Onder de vleugels van Aaron Dressner (The National) maakte de Australische een wonderschoon album vol met fluisterfolk. Daarnaast betreedt Bolis Pupul ook nog eens solo de planken met zijn vooruitstrevende electropop. Ook komt poëet en alleskunner Véras, wiens pas net verschenen (en op Vlieland opgenomen) debuutalbum Het Niets hoge ogen gooit en nu al jaarlijstmateriaal lijkt.

Kaartverkoop

De festivaltickets en kampeervouchers voor Into The Great Wide Open 2023 gaan op zaterdag 28 januari om 10:00 uur via www.intothegreatwideopen.nl in de verkoop. Festivaltickets kosten dit jaar €212,50 (inclusief Goede Reistoeslag) voor volwassenen, €65,- voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en €45,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee. Helaas ontkomen ook wij daarmee niet aan een stijging van de ticketprijzen. Dat leggen we graag uit.

Doneren

Tijdens de verkoop van de festivaltickets maken we het ook mogelijk een donatie te doen, waarmee minderbedeelde gezinnen ook kans krijgen van Into The Great Wide Open te genieten. Voor hen stellen wij festivaltickets beschikbaar, en met de publieke donaties kan hen het weekend volledig kostenvrij worden aangeboden, inclusief overnachtingen en consumpties. De pilot met vijf gezinnen, geselecteerd in samenwerking met Quiet en weekendschool Baljée, was vorig jaar een groot succes.

De Goede Reis

Ook dit jaar rekenen we een Goede Reistoeslag op elk ticket voor volwassenen, om bezoekers te stimuleren fossielvrij naar het festival te reizen. De toeslag bedraagt dit jaar €7,50. Bezoekers krijgen dit bedrag in de vorm van op het festival te besteden tegoed terug als ze fossielvrij naar Vlieland reizen. Lukt dit niet, dan wordt deze toeslag gebruikt om de gehele reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken door middel van onder meer koolstofopslag.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.