Thijs Boontjes zou deze zomer eigenlijk optreden tijdens Into The Great Wide Open. De reporters van de NOORDKrANT interviewde de zanger, die bekend staat om zijn lichtvoetige liefdesliedjes, de via Zoom.

Thijs vindt het jammer dat het festival niet door gaat, omdat hij één keer eerder op ITGWO heeft gespeeld in 2016 en dat was een van de leukste optredens die hij ooit gegeven heeft. De sfeer op het festival en de plek in de duinen waren fantastisch. Hij mist ook het optreden voor veel mensen en zijn hechte bandleden. Samen een toffe avond hebben. Via internet is toch anders. Hij zou graag ook best voor minder dan 30 mensen op willen treden, maar weet niet of dat wel mogelijk is qua kosten voor de theaters. Thijs heeft wel opdrachten om rond te komen. Hij verkoopt zijn stem voor reclames en schrijft liedjes. Als de coronatijd voorbij is wil Thijs weer eens in een vol café staan. De gezelligheid die je ook bij een optreden krijgt.

Thijs vindt het interessant hoe verschillende landen met het corona crisis omgaan en is wel tevreden hoe ze in Nederland de maatregelen hebben toegepast en langzaam weer aan het versoepelen zijn. Er moet ook draagvlak zijn bij de bewoners van het land en hij is fan van het compromis. Hij denkt dat de Corona crisis de mensen bewuster zullen maken over hygiëne.

Dit interview verscheen eerder in de NOORDKrANT, gemaakt door een ploeg jonge verslaggevers uit Amsterdam-Noord. De krant is een initiatief van Tolhuistuin, en kwam tot stand in samenwerking met Into The Great Wide Open en DAT!school, met steun van Fonds voor Noord en het Noord Amsterdams Nieuwsblad.