Door Eva Laurillard

Foto's door: Sabine Rovers

Naast muziek, beeldende kunst en film bekleedt kinderkunst een belangrijke rol binnen Into The Great Wide Open. Voor zijn elfde editie is het festival op zoek naar professionele kunstenaars(docenten), vormgevers of creatieven, die op een inspirerende manier hun verbeelding weten om te zetten in uitdagende en onderscheidende concepten en projecten voor kinderen. Centraal in het programma staat het beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de zilte buitenlucht en de openbare ruimte van Vlieland.  

ITGROWS
Komende september maken de kinderen zelf wel uit hoe hun festival er uitziet. Tijdens ITGWO organiseren zij hun eigen festival, bouwen zij hun eigen festival terrein, koken zij hun eigen festival snacks en produceren zij hun eigen muziek. Into The Great Wide Open is dan ook op zoeknaar projectvoorstellen die een onderdeel kunnen zijn van dit 'contra-festival' van en voor de jonge festivalbezoeker. 

Het kinderkunstprogramma is gericht op kinderen tot en met 17 jaar, waarbij er expliciet projecten worden gezocht voor de allerkleinsten (0-2 jaar) en voor oudere kinderen (14-17 jaar). Uitgangspunten 
- Bij de projecten wordt veel waarde gehecht aan 'het verhaal' waar kinderen in worden meegenomen. 
- Bij de projecten wordt gekeken naar een sterke vormgeving gecombineerd met een praktische uitvoering (aansluitend bij de setting en de buitenlocatie). 
- Projecten hebben bij voorkeur een link met de omgeving en de natuur van het eiland. Kijk rond op de website of bekijk deze aftermovie om een indruk te krijgen van het festival en de locatie.

Praktisch 
Deadline aanmelding
vrijdag 1 februari 2019

Selectiegesprekken 
19, 21 en 22 februari 2019 in Amsterdam (tweede helft middag of avond)

Informatieavond
23 januari 2019 in Amsterdam 
Aanmelden voor de informatieavond kan via kinderkunst@intothegreatwideopen.nl 
Let op: op beide avonden wordt dezelfde informatie verstrekt

Festivalperiode
29 augustus t/m 1 september, het kinderprogramma vindt plaats vanaf 30 augustus 
Opbouw: vanaf dinsdag 27 of woensdag 28 augustus (afhankelijk van het project)
Afbreken: zondag 1 (einde dag) t/m maandag 2 september 

Vergoeding
Het honorarium voor de projecten is afhankelijk van de omvang van het project en ligt tussen de €800 – 1.200 excl. BTW per project. Voor materiaalkosten is een vergoeding beschikbaar van €250-1000, ook afhankelijk van het project en het benodigde materiaal. Kunstenaars krijgen daarnaast reiskosten vergoed, verblijf op camping Stortemelk, maaltijden en een festivalticket. 

Aanmelden 
Gebruik dit formulier om te omschrijven wat je wilt doen, welke sfeer je neer wilt zetten en wat daarvoor nodig is. Stuur het op samen met je portfolio, beeldmateriaal, cv en als mogelijk al een kostenovezicht.

Eventueel dingen nasturen per post kan naar 
ITGWO 
t.a.v. Eva Laurillard 
Buiksloterweg 5a 
1031 CC Amsterdam 

Mail voor vragen en meer informatie naar 
kinderkunst@intothegreatwideopen.nl