Normaal gesproken brengt Into The Great Wide Open mensen bij elkaar op Vlieland. Maar dit jaar helpt de organisatie tijdens het hoogseizoen op Vlieland juist mee met de handhaving van afstand in Dorpsstraat, die zich langzaam maar zeker weer met badgasten vult. Op verzoek van de gemeente deelt Into The Great Wide Open deze zomer zijn kennis en kunde op het gebied van crowd control. 

Triomf, dat Into The Great Wide Open sinds jaar en dag ontwerpt en bouwt, stampte een fraai hekwerk uit de grond en de vrijwilligers die je normaal gesproken vriendelijk doch dringend verzoeken uitsluitend te fietsen op de daarvoor bestemde plekken, verwijzen je nu tussen 12 en 9 naar de fietsenstalling aan het begin van de Dorpsstraat. Zo ontstaat er meer ruimte voor wandelaars en hoopt Into The Great Wide Open ook zonder het festival zijn steentje bij te dragen aan een plezierige en veilige zomer op Vlieland.

De tijdelijk aangepaste Dorpsstraat werd deze week geopend door wethouder Dick Visser, zoals hieronder vereeuwigd.Beeld door Marieke de Graaff.