De Franse kunstenaar Sébastien Robert verblijft op dit moment op Vlieland. Als onderdeel van zijn residentie doet hij onderzoek naar het sonische landschap van het eiland door boven, op, onder en door het oppervlak te luisteren met hulp van verschillende microfoons en radio-ontvangers. Microgeluiden en resonanties creëren een sonische laag die de mens nauwelijks kan waarnemen, maar die in werkelijkheid alomtegenwoordig is, in tegenstelling tot de stilte die vaak wordt waargenomen door mensen op het eiland.
Sébastien Robert (geb. 1993, Frankrijk) is een interdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker die onlangs is afgestudeerd aan de ArtScience Interfaculteit tussen de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Gebaseerd op een site-specifieke, veelzijdige en collaboratieve benadering, brengt zijn onderzoek unieke projecten voort die worden beïnvloed door de praktijkervaring, het verzamelde materiaal en het theoretische onderzoek dat voor, tijdens en na zijn expedities is uitgevoerd.

Het bezoek aan Vlieland is het begin van een onderzoekstraject voor een nieuw te ontwikkelen kunstinstallatie die (corona-volente) te ervaren zal zijn tijdens Into The Great Wide Open 2021. De komende maanden zullen we zo nu en dan flarden en tussentijdse resultaten van zijn onderzoek delen. Voor nu alvast een eerste kennismaking.