Dit jaar verzocht Into The Great Wide Open Willem Smit (Canshaker Pi, Personal Trainer, Steve French) om een project op te zetten rondom het festival. Smit nodigde muzikanten uit bevriende bands uit. Samen voer het gezelschap per zeilboot naar Vlieland, waar het in een uitgegraven bunker een album maakte onder de naam The Industry. Het album en de bijbehorende film zijn nu klaar om op het vasteland beluisterd en bekeken te worden.

Het album is een ode aan een Nederlandse indiescene die volledig in bloei staat. Aan het album namen leden van onder meer Canshaker Pi, The Homesick, Lewsberg, Pip Blom en Korfbal deel. The Industry bestaat uit: Abel Tuinstra, Arie van Vliet, Casper van der Lans, Cees Paris, Daan Duurland, Ian Cleaver, Jaap van der Velde, Kilian Kayser, Kick Kluiving, Lena Hessels, Marnix Visscher, Pip Blom, Tender Blom en Willem Smit. 

De volledige plaat is hieronder te beluisteren. De liner notes zijn te vinden via www.theindustry.nl.


Groepslid Kilian Kayser legde de reis naar en het verblijf op Vlieland vast. Bij het album is een korte film van zijn hand verschenen, waarin een groep muzikanten te zien is die in de Vlielandse natuur spelenderwijs tot een plaat komt en die bovenal een bijzonder hechte vriendengroep blijkt.