Door Into The Great Wide Open

Op zaterdagavond 4 mei is het stil op Here Comes The Summer. Voor even zwijgen de synthesizers, drums en zelfs de gitaren. Ze maken plaats voor een speciaal programma waarin een diner en een voordracht door Abdelkader Benali uitmonden in twee minuten stilte.

Food For Thought 
Letterlijk en figuurlijk food for thought: vanaf half zeven een gezamelijk diner in drie bedrijven uit de keuken van Roy Wiggers van Mobile We en - vanaf half acht - gesproken woord als opmaat naar de twee minuten stilte vanwege de Nationale Dodenherdenking. Abdelkader Benali vertelt over zijn familiegeschiedenis in relatie tot de Tweede Wereldoorlog en de noodzaak van herdenken. Eerder schreef Benali al deze lezing over de betekenis die 4 mei voor hem heeft. De schrijver en tv-presentator is een goede bekende van het eiland en interviewde Theo Sontrop, de dichter en vroegere uitgever van De Arbeiderspers die in 2017 in zijn woonplaats Vlieland overleed. 

Daarnaast wordt een kunstwerk onthuld van De Jutter (de brede school op Vlieland) dat ze creëerden samen met eilander Dirk Bruin.

Aanschuiven aan tafel?
Online aanmelden is niet meer mogelijk. Vanaf vrijdag 3 mei, om 13:00 is het mogelijk om de laatste plekken te bemachtigen. Intekenen kan bij het restaurant op De Ruige Plak. De prijs voor het menu is 7 munten voor volwassenen en 4 munten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Vanaf zes uur ook in de aanbieding: 'taartverhalen' voor groot en klein bij Public Pie, live koffiebranden bij Bitter & Real en bier proeven met Jan Bouma. De inschrijflijsten hiervoor liggen klaar bij de grote bar.

Enjoy The Silence met DJ St. Paul
Om kwart over acht gaat het reflecteren gewoon verder, als St. Paul zich voor de gelegenheid omdoopt tot Sst. Paul. Vorig jaar voorzag hij de zonsopgang vanaf het strand van een soundtrack, dit jaar begaf hij zich naar de container vol koptelefoons die nog in de haven bleek te liggen en luidt hij de avond in met een thematische set. Noem het een sonisch pamflet als ode aan de vrijheid. Noem het stille disco. Maar dans. Twee uur lang. De sterren van de hemel.