We zagen het al helemaal voor ons: een nieuw kunstwerk van kunstenaarsduo Children of the Light op het strand van Vlieland. Het mocht, zoals u weet, niet zo zijn. Om u hun werk toch niet helemaal te ontnemen vroegen we hen om een kleine kerstbijdrage.
 

Al enige tijd zijn Children of the Light bezig om hun werk terug te brengen tot de essentie, en juist daarmee spektakel te creëren. Dat resulteerde bijvoorbeeld in werken rond een enkele pixel. Zo ook in hun meest recente werk PIXEL, dat zij maakten voor 'The World After', een tentoonstelling in de Oude Kerk te Amsterdam. In PIXEL zoomt de camera langzaam in op een enkele, verlichte pixel in een zwarte ruimte. Naarmate we verder inzoomen, zien we het witte licht gescheiden in de kleuren van het spectrum. De pixel zou een verre ster kunnen zijn, die zijn zacht licht werpt op onze planeet in deze tijd van crisis, vooruitlopend op de transformaties die komen gaan...

Nu, hier, is het werk ook voor u te bewonderen. Wij zeggen: alle lampen uit, video op play en kijk mee naar een lichtpuntje in de duisternis.