Speciaal voor Into The Great Wide Open maakten de jongens van Pinkorangeclub deze zomer een aantal kledingstukken. In samenwerking met Rotterdamse kunstenaar Nazif Lopulissa, die naar Vlieland afreisde en zich daar liet inspireren door de kleurrijke bloemen die daar eind juli in bloei stonden. Nazif plukte er een paar en verwerkte ze in de prints die nu shirt en bloes sieren.

De online verkoop is van start. De merchandise in samenwerking met Pinkorangeclub is hier te koop. 

Kledingmerk Pinkorangeclub werd een aantal jaren geleden begonnen door een groep jongens voor wie Vlieland een thuisbasis is. Het concept is helder: een kunstenaar reist naar het eiland af om zich daar onder te dompelen in wat diegene dan ook tegenkomt - de bevindingen vloeien voort in een kunstwerk, welke wordt verwerkt in een kledingstuk. Deze wordt in Portugal geproduceerd van 100% katoen. De collectie is creatief, eerlijk en duurzaam. Altijd bijzonder, ook, want de lijst aan kunstenaars die ze uitnodigen is divers en interessant. 

Deze zomer reisde de Rotterdamse Nazif Lopulissa af naar Vlieland. Hij pakte de fiets en reed in de stromende regen door de duinen. Een grijze waas. Maar kleur diende zich aan in de vorm van bloeiende bloemen, welke hij plukte en er scans van maakte. Deze verwerkte hij op verschillende manieren tot de kledingstukken die deze zomer als merchandise van Into The Great Wide Open te koop zijn.
Lees hier hoe Nazif voor deze shirts te werk ging. 

Meer over Pinkorangeclub

Dank aan de modellen Noortje en Joost Koster. 
Foto's door Marieke de Graaff.