Door Sabine Rovers

Een boodschappenbriefje kan veel zeggen over iemands privéleven, dat bewijst de bekende Volkskrant-rubriek al jaren. Je bent nou eenmaal wat je eet. Fotograaf Sabine Rovers boodschapt met Into The Great Wide Open-artiesten mee en legt de oogst vast in tekst en beeld. In deze aflevering: de snackgewoontes van Pip Blom en band. 

Het is tien uur 's ochtends als Pip en haar band hun slag geslagen hebben in de Vomar op de Middenweg in Amsterdam. Met het ontbijt nog achter de kiezen gaat het gesprek meteen over snacks. Want we weten allemaal: een dag niet gesnackt is een dag niet geleefd.

Als snackig tussendoortje zou je kunnen opteren voor een frikandelletje speciaal of een doos pringles sour cream, maar de echte fijnproever experimenteert graag wat verder. Bijvoorbeeld door de combinatie van een pakje cheesestrings met een zorgvuldig geplaatste ananas op schoot. Zo heb je wel je vette hap, maar voel je je ook gezond omdat je een stuk fruit vasthebt. 

Bij een snack is de de estethische waarde minstens zo belangrijk als de voedingswaarde. Zo heeft bandlid Gini een opmerkelijke snackgewoonte: “Ik snack avocado’s uit het vuistje, gewoon door ze met de hand te pellen en op te eten als een appel. Ik heb gehoord dat de schil ook goed te eten is en erg gezond is ook, maar dat moet ik nog uitproberen.” Lekker hip een gezonde avocado naar binnen werken, maar wel nonchalant uit het knuistje. Een tip voor elke reiziger die tijdens snacktijden in de trein zit. 

Rauwe eieren kun je niet zomaar eten, maar vormen een prima afleiding als je aan het lijnen bent. Terwijl je bandcollega's zich te goed doen aan bananen, repen Milka en een pak ontbijtgranen ben je zelf lekker bezig met eten zonder een grammetje aan te komen.  

Dat supermarktshoppen met een hongerige maag een slecht idee is, weten we inmiddels wel. Volgens Pip gaan de grootgrutters geniepig te werk om je te dwingen dat ene sauzijdenbroodje mee te grissen: 

“De muziek in je supermarkt is echt niet zo random als het lijkt. Daar zit een hele marketingstrategie achter. De muziek is zo uitgekozen dat je zin krijgt om aankopen te doen. Het moet net niet storen, maar het moet wel opzwepend genoeg zijn, zodat je vrolijk de supermarkt weer verlaat.”

Bedankt Pip. Een belangrijke les: draag altijd oordoppen met verdrietige muziek als je naar de supermarkt gaat. Zo krijg je geen behoefte aan vrolijk lachende Haribo-banaantjes of die Euroshopper kiloverpakking mergpijpjes. Tot zover Pip vanaf de de parkeerplaats bij de Vomar. 

Pip Blom speelt op vrijdag 31 augustus om 20.00 uur op het Strand.