Een boodschappenbriefje kan veel zeggen over iemands privéleven, dat bewijst de bekende Volkskrant-rubriek al jaren. Je bent nou eenmaal wat je eet. Fotograaf Sabine Rovers boodschapt met Into The Great Wide Open-artiesten mee en legt de oogst vast in tekst en beeld. In deze aflevering: cocktail-shoppen met de band Feng Suave.

Oprichters Daniel de Jong en Daniel Leonard hebben met Feng Suave het perfecte indiepoprecept anno nu gevonden, maar kunnen ze er ook wat van in de keuken? “Onze signature dish is spinaziespaghetti; dat is gewoon de allergoedkoopste spaghetti met een pak spinazie à la crème erbij. Lekker blikje energiedrank ernaast en we kunnen er weer tegenaan.” 

Simpel en doeltreffend dus. Mocht er ooit een rockster bij je blijven eten, zorg dan dat je in ieder geval altijd een pakje spinazie in je vriezer hebt liggen. Als het eenmaal over drank gaat, blijk meteen dat Daniel en Daniel beter zijn met alcohol dan met pasta. Er wordt al wandelend door de supermarkt op de Zeedijk een Feng Suave-cocktail bedacht en bij elkaar geraapt, met onderstaand stilleven als resultaat. 

De basis is gemberbier van het merk Old Jamaica: “Die is maar tachtig cent in de winkel, maar smaakt alsof hij vijf euro kost”. Het wordt aangelengd met jonge jenever en amaretto, een sappige perzik, iets pittigs en een dragon-kruidnagelmix. Bij een van de Daniels thuis worden alle ingrediënten samengevoegd tot een mooi goudkleurig mengsel. Het oordeel: “Die wasabi had niet per se gehoeven.”

Extra feitje nog. Wie tijdens een zoektocht naar een nieuwe shampoo weleens wanhopig over de non-foodafdeling heeft gestruind, heeft vast weleens met het flesje Ultra Suave in z'n handen gestaan. Een van de Daniels vertelt: “Onze bandnaam is hierop gestoeld. Een van onze huisgenoten vond de combinatie van feng shui en Feng Suave passen bij onze uitstraling en sound. Exotisch en smooth.”  Het bewijs is te zien op onderstaande foto:

Feng Suave is op donderdag 30 augustus om 19.00 uur live te zien op het Strand.

Sabine Rovers ging ook op stap met Pip Blom en haar band. Bekijk het artikel hier.