Eten & drinken

Het is voor Into The Great Wide Open cruciaal dat wat gegeten en gedronken wordt bijdraagt aan een zorgeloos en zinnenprikkelend festival. Eten is de sleutel tot een betere wereld – zowel in ecologisch, economisch als sociaal opzicht. Met wat je eet, bepaal je het landschap om je heen. Ons voedselprogramma stellen we daarom zorgvuldig samen.

27-31 AUG

Met cateraars stemmen we af over herkomst en voedselkilometers van ingrediënten, en de identiteit van ons menu. Zo dagen we elkaar uit om op zoek te gaan naar antwoorden op welbekende voedselvragen. We zien dat culinair genieten en een duurzamer voedselsysteem hand in hand gaan, ook op een festival. De missie om cateraars te verbinden aan de lokale voedselketen is goed voor Vlieland, beter voor het Waddengebied, en het beste voor jou.

Dit jaar kiezen we voor gerechten met groente, fruit, zuivel, granen, vis en schelpdieren, veelal afkomstig uit de lokale of regionale omgeving. Into The Great Wide Open speelt zich af aan de Waddenkust, een natuurgebied vol voedzame schatten die je terugvindt in diverse recepturen. Denk aan de Oesterfabriek op het Sportveld, ijsthee van duindoornbes, de zeewierdumplings met garum van Hollandse boonsoorten, of de unieke menu’s bij de Keukenkaravaan, waar je vele ingrediënten uit ons kikkerland met nieuwe ogen bekijkt. Ook Restaurant Rotonde uit Rotterdam is dit jaar weer van de partij: de Vuurplaats draait volledig om de veganistische keuken, met belachelijk veel lokale, nieuwe smaken en wildpluk. Maar ook over drank is nagedacht: op de IJsbaan verken je bij Ciderbar Sterk vele Noord-Nederlandse en Limburgse ciders, persoonlijk ingeschonken door de makers.

Voedsel moet verrijken, voeden en vervullen, met een klimaatpositieve impact op onze omgeving. Dit jaar is er met veel zorg en liefde dit voedselprogramma voor je samengesteld. Duik er in, en laat je meevoeren.

Naast de specials kun je natuurlijk op zowel het Sportveld, de Pukkel, de Open Plek, de IJsbaan en ‘s nachts op het Bolderplein genieten van een breed aanbod aan hapjes en drankjes. De selectie van dit jaar is als volgt:

HET SPORTVELD / DE PUKKEL

Grapedistrict - De vertrouwde wijnbar vol duurzame wijn van kleine boeren
De Bierkantine - Uitgebreide selectie aan speciaalbier uit alle windstreken
De Kaasbunker - Nils Koster stelt de smakelijkste lokale kaasplanken samen
Vlielander Rokerij - Aant Durk van het Posthuys rookt verse vis en groentes
Yum Saap - Aziatische snacks, gerechten en drankjes 
Baken - Verse bonenkoffie, precies zoals jij ‘m graag drinkt
Koffiestation - Verse bonenkoffie, precies zoals jij ‘m graag drinkt
The Village - Verse bonenkoffie, precies zoals jij ‘m graag drinkt
Sjefietshe - Verse ceviches en de enige echte visburger uit de Van Ostadestraat
La Molina - Laat je ‘n rondje meevoeren onder ‘t genot van sangria
Min12 - Eilander ijssalon biedt diverse smaken, ook lactosevrij
Peperwortel - Ontdek de Libanese keuken met ‘n echte tsjakh!
Rising Moon - Zorgvuldig samengestelde cocktails, vlak naast de dansvloer
Oesterfabriek - Vers van ‘t Wad, rechtstreeks van Werner’s oestertruck
Club de Ville - Naast paella en brunch, ook verse pizza’s en lava guti van de BBQ
Menno’s Koffie - In de Club staat ook Menno, die de lekkerste koffie voor je zet
Paal50 - Verse poffertjes, natuurlijk met boter en suiker
NEAP Zeewier - Umami-rijke dumplings op basis van Hollandse wieren en garum
Nick Piña - Breakfast burgers, american pancakes en vers fruit om mee te starten

DE IJSBAAN

Crêpe & Co - Bretonse, verse crêpes van Eric en Jeremy, zowel zoet als hartig
Ciderbar Sterk - Zonder cider geen crêpes: ontdekt Noord-Nederlandse, Limburgse en Bretonse ciders
Hop - Ook op de IJsbaan scoor je je favoriete verse cocktails
Wood Pizza - Vers belegde pizza’s, direct uit de gloeiend hete oven
Baken - Voor een vers bakkie pleur en al je zoete cravings

DE OPEN PLEK

Sergeant Pepper - Verse curry, gevulde naanrolls en ijskoude mango lassi
FoodEscape - Verse Japanse okinomiyaki door Yasuyuki 
The Village - Ook hier geniet je na met verse thee, koffie en lekkers
Baken - Ook hier geniet je na met verse thee, koffie en lekkers
Wat De Fiets Schaft - Verse hartige taart, groentestoof of een vers broodje halloumi
Caipi Boys - Een nieuw gezicht met bijzondere cocktails en port-tonics
Wood Burgers - Goede burgers met maïskolf van de grill en coleslaw 

BOLDERPLEIN vanaf 21:00

Kom fatsoenlijk de nacht door met de beste snacks van Karma Kebab, Yoigokochi en ViettFood op Bolderplein.

Naast de specials kun je natuurlijk op zowel het Sportveld, de Pukkel, de Open Plek, de IJsbaan en ‘s nachts op het Bolderplein genieten van een breed aanbod aan hapjes en drankjes. De selectie van dit jaar is als volgt:

HET SPORTVELD / DE PUKKEL

Grapedistrict - De vertrouwde wijnbar vol duurzame wijn van kleine boeren
De Bierkantine - Uitgebreide selectie aan speciaalbier uit alle windstreken
De Kaasbunker - Nils Koster stelt de smakelijkste lokale kaasplanken samen
Vlielander Rokerij - Aant Durk van het Posthuys rookt verse vis en groentes
Yum Saap - Aziatische snacks, gerechten en drankjes 
Baken - Verse bonenkoffie, precies zoals jij ‘m graag drinkt
Koffiestation - Verse bonenkoffie, precies zoals jij ‘m graag drinkt
The Village - Verse bonenkoffie, precies zoals jij ‘m graag drinkt
Sjefietshe - Verse ceviches en de enige echte visburger uit de Van Ostadestraat
La Molina - Laat je ‘n rondje meevoeren onder ‘t genot van sangria
Min12 - Eilander ijssalon biedt diverse smaken, ook lactosevrij
Peperwortel - Ontdek de Libanese keuken met ‘n echte tsjakh!
Rising Moon - Zorgvuldig samengestelde cocktails, vlak naast de dansvloer
Oesterfabriek - Vers van ‘t Wad, rechtstreeks van Werner’s oestertruck
Club de Ville - Naast paella en brunch, ook verse pizza’s en lava guti van de BBQ
Menno’s Koffie - In de Club staat ook Menno, die de lekkerste koffie voor je zet
Paal50 - Verse poffertjes, natuurlijk met boter en suiker
NEAP Zeewier - Umami-rijke dumplings op basis van Hollandse wieren en garum
Nick Piña - Breakfast burgers, american pancakes en vers fruit om mee te starten

DE IJSBAAN

Crêpe & Co - Bretonse, verse crêpes van Eric en Jeremy, zowel zoet als hartig
Ciderbar Sterk - Zonder cider geen crêpes: ontdekt Noord-Nederlandse, Limburgse en Bretonse ciders
Hop - Ook op de IJsbaan scoor je je favoriete verse cocktails
Wood Pizza - Vers belegde pizza’s, direct uit de gloeiend hete oven
Baken - Voor een vers bakkie pleur en al je zoete cravings

DE OPEN PLEK

Sergeant Pepper - Verse curry, gevulde naanrolls en ijskoude mango lassi
FoodEscape - Verse Japanse okinomiyaki door Yasuyuki 
The Village - Ook hier geniet je na met verse thee, koffie en lekkers
Baken - Ook hier geniet je na met verse thee, koffie en lekkers
Wat De Fiets Schaft - Verse hartige taart, groentestoof of een vers broodje halloumi
Caipi Boys - Een nieuw gezicht met bijzondere cocktails en port-tonics
Wood Burgers - Goede burgers met maïskolf van de grill en coleslaw 

BOLDERPLEIN vanaf 21:00

Kom fatsoenlijk de nacht door met de beste snacks van Karma Kebab, Yoigokochi en ViettFood op Bolderplein.

VUILE VAAT, SCHOON TERREIN

Van je pizza, noodlesoep of koffie geniet je op volledig herbruikbaar servies. Alle bekers, borden en bestek worden afgewassen nadat je ze hebt ingeleverd bij de daarvoor bestemde punten. Daar kun je ook terecht met afval, zoals servetjes. Daarna verwerken we ‘t weer tot grondstof, zodat het z’n waarde behoudt. Bekers lever je in voor een statiegeldmunt bij de bar. Keramiek en planken kunnen terug naar de cateraar (vinden ze fijn). Hier lees je meer over hoe we dat aanpakken.

NIEUWSBRIEF

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

NIEUWSBRIEF

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

NIEUWSBRIEF

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN