Into The Great Wide Open is op zoek naar een coördinator PR, per direct voor circa twee dagen per week. Als coördinator van het PR-team ben je verantwoordelijk voor het creëren van een plan dat de inhoud van ITGWO door het jaar heen ontsluit.

We zoeken iemand die dit op een creatieve en journalistieke manier kan, iemand die het leuk vindt om in een horizontale organisatie te opereren, iemand die samen met zijn collega's keuzes durft te maken en die keuzes op een goede manier kan delen met de rest van het team. 

Taken:
- het opstellen en bewaken van een jaarplan;
- in samenspraak met de verschillende redacties bedenken hoe hun programma hest beste naar buiten gebracht kan worden;
- coördineren van en werken met het PR-team;
- plannen, bestellen en redigeren van verschillende uitingen;
- het initiëren van de perspromotie;
- begeleiden van de vormgeving;
- het initiëren en coördineren van (contact met) mediapartners.

We zoeken hiervoor een kandidaat die
- een groot verantwoordelijkheidsgevoel kent;
- van aanpakken weet;
- goed zelfstandig kan werken;
- flexibel is; 
- goed kan samenwerken;
- beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een gouden pennetje;
- affiniteit heeft met de programmering van Into The Great Wide Open en Here Comes The Summer;
- humor en smaak strekken tot de aanbeveling.

Stuur je CV en motivatie uiterlijk 14 oktober naar nienke@intothegreatwideopen.nl en je hoort in diezelfde week of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op 17 of 18 oktober. 

Over Into The Great Wide Open: 

De Waddenzee is sinds 2008 UNSECO Wereldefgoed. In datzelfde jaar ontstond Into The Great Wide Open. Om een natuurgebied te verheffen tot Werelderfgoed moet het voldoen aan een aantal unieke eigenschappen. De Waddenzee verenigt er drie in zich: het is jong en oorspronkelijk, wonderlijk dynamisch en zeldzaam gevarieerd. Het zijn eigenschappen die één op één terugkeren in Into The Great Wide Open, het popculturele festival dat alleen kon ontstaan op Vlieland, een van de kroonjuwelen op de Wadden. 

Into The Great Wide Open bestaat 'pas' elf jaar, doet iets wat andere festivals niet doen en programmeert op telkens andere locaties en onder andere omstandigheden beeldende kunst, film, literatuur, technologie en muziek in tal van gedaanten. 

ITGWO is een gezonde culturele ANBI, mede dankzij het goede ondernemerschap dat de makers vanuit een platte organisatie aan de dag leggen. Daarnaast proberen de makers ook het goede voorbeeld te geven. Aan de jongsten met uitdagende activiteiten, maar ook door samen met New Faces en Cement, mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt bij het festival te betrekken. Tevens slaat ITGWO de handen ineen met Lab Vlieland en Innofest om technische, sociale en duurzame innovaties aan te jagen, te programmeren en te delen met de omgeving.