In gedachten al op het eiland kan aan het vaste land nog wel eens het een en ander vergeten worden. Over minder dan een week heeft op Vlieland het startsein al geklonken. Tijd dus voor een handzaam overzicht dat zorgt voor een gemakkelijke reis van A naar B. Of naar V dus, vooral. 

Van en naar Into The Great Wide Open
Razendsnel en ook nog eens klimaatneutraal naar Harlingen? De Festivalbussen rijden ook dit jaar weer vanaf Utrecht en Amsterdam naar de veerterminal, en ook dit jaar doen ze dat weer op biodiesel. De tijden sluiten perfect aan op de boten. Dat scheelt een hoop gesjouw en overstapwerk. Boeken kan hier.

Toch met de auto? Er zijn een aantal zaken die de reis naar Harlingen bemoeilijken. Zo zijn er op de heenreis diverse af- en toeritten in Harlingen Haven afgesloten; houd rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Door werkzaamheden kunnen routes via de Afsluitdijk een extra reistijd van 30 minuten betekenen. Tot slot zijn er van 28 tot en met 31 augustus de Harlingen Visserijdagen, die de parkeercapaciteit in Harlingen beperken. Verwacht lange wachtrijen en een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. Een hoop opstoppingen dus. Bekijk vlak voor vertrek altijd nog de actuele informatie om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De boottochten van en naar Vlieland veelal zijn volgeboekt. Een boot missen kan daarom soms lange wachttijden tot gevolg hebben. 

Aangekomen op Vlieland is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding bagage op het logeeradres te laten afleveren. Dit kan geregeld worden in de bootterminal in de haven. Jezelf vervoeren op Vlieland kan makkelijk te voet, maar voor degenen die verder weg logeren zijn er fiets-, bus- en zelfs paard opties.

Voor de nodige voor- en napret onderweg is er natuurlijk de Spotify-playlist

Polsbandjes
Op het Bolderplein, naast de ingang van Kampeerterrein Stortemelk, zijn de tickets voor Into The Great Wide Open om te wisselen voor een polsbandje. Dit is mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De polsbandjes geven toegang tot het Sportveld, de Bolderzaal, De Open Plek, Bij De IJsbaan, Vuurboetsduin en de Kerk.

Fietsen
Aan de fietsers vragen we om de tweewielers netjes in de daartoe aangewezen vakken te parkeren. Dit is van belang om de weg voor hulpdiensten goed vrij te houden. Fout geparkeerde fietsen belanden in het fietsendepot in het bos.

Met blauwe lijnen op het wegdek zijn de routes richting de grote (en goed verlichte) stalling op de hoek bij Kampweg aangegeven. Vanaf daar bevinden de podia zich op loopafstand. De Vuurboetsduin heeft een eigen stalling die ook met blauwe lijnen aangegeven is. 

Oordoppen
Bij De Winkel (merchandise) en op het Bolderplein (infobalie) zijn oordoppen te koop. Voor de oren van de jongste bezoekers zijn speciale oorkappen beschikbaar.

Roken 
Vanwege de droogte op het eiland geldt vrijwel overal een rook- en stookverbod. De enige plek waar rokers hun heil kunnen vinden, is op het Bolderplein. 

Verdere informatie
Bij het festivalbandje ontvangt eenieder een programmaboekje, waar uitgebreide informatie rondom alle programmaonderdelen te vinden is. Ook verdere praktische zaken omtrent statiegeld, pinautomaten, drinkwater en openingstijden komen hierin aan bod. Om de laatste vraagtekens weg te nemen is er de Infobalie op het Bolderplein. 

Timesquare-app
De blokken staan zo goed als vast, maar toch kunnen er wijzigingen voor komen. Op de TimeSquare-app staat altijd het meest actuele blokkenschema. Ook handig: bezoekers kunnen een eigen programma samenstellen en pushberichten ontvangen bij belangrijk nieuws. TimeSquare is gratis te downloaden via deze link.

Whatsapp
Over pushberichten gesproken: ontvang elke dag een ITGWO Whatsapp-bericht met daarin het laatste nieuws. Wijzigingen, extra informatie of leuke tips: ze glippen zo in je inbox. Voeg 0644559796 toe in de contactenlijst, app 'ITGWO AAN' en de berichtendienst is geactiveerd. Genoeg van? Afmelden kan, door het sturen van 'ITGWO UIT'.

Blijf verder op de hoogte
​Via onze Facebook, Twitter, Instagram of het evenement

Fijne reis, en tot op Vlieland.

Team Into The Great Wide Open