Tijd is een raar ding.

Hij vliegt, staat soms stil maar stopt voor niemand.

Op de tiende editie van Into The Great Wide Open manifesteerde de tijd zich in al zijn gedaanten aan de zesduizend kaartkopers en 715 eilanders.

De tijd vloog voorbij, vanaf het feestmaal donderdag op het Kerkplein tot de slotmiddag op het volledig nieuwe Sportveld.

De tijd bevroor bij het gros van de 121 programmaonderdelen; beeldende kunst, muziek, kinderactiviteiten en talkshows die zich ontvouwden onder schier ideale weersomstandigheden. Benieuwd naar jullie mening.

Op naar Here Comes The Summer en Into The Great Wide Open 2019.

Voor nu, het tweede lustrum in tien beelden: Het dorp Oost-Vlieland was de perfect plek voor tal van activiteiten op vrijdag en zaterdag.
The Great Indecision Council: een verslavend kunstwerk op het strand van Romain Tardy.
De Kerk op Het Strand: een podiumplek geknipt voor Instagram én opwindende optredens van onder andere Big Thief en Joost.
Het moest uit z’n tenen komen maar Reinbert de Leeuw zorgde voor een van de meest besproken optredens met z’n uitvoering van de ‘Early Piano Works’ van Satie.
Eerder dit jaar ging het Sportveld op de schop. Into The Great Wide Open mocht het nieuwe veld aan een stresstest onderwerpen. En de artdirector en bouwers van Triomf zorgden voor een nieuw elan.
De Vrije Ruimte was het thema van de kunst en talkshows. Marjolijn van Heemstra en de mannen van Monnik gaven een spoedcursus over hoe men zich kan transformeren tot ‘stadsastronaut’.
Lab Vlieland is hard op weg om het festival volledig circulair te maken. Dit jaar wordt het meeste afval hergebruikt en tot compost verwerkt.
Kolder keerde terug: kinderen konden botten van een aangespoeld zeebeest opgraven en spelen in 't Hol van Stout Konijn. En natuurlijk was de Kolderkrant erbij.

De Jeugd is een groep pubers die meedraait met de makers en zelf feesten en concerten organiseert.
De Jeugd is een groep pubers die meedraait met de makers en zelf feesten en concerten organiseert.

Foto's door: Sabine Rovers, Tom van Huisstede, Anne-Marie van Rijn, Camila Wijnmaalen, Koen Kuik, Félice van Hofhuizen, Nosh Neneh, Tess Janssen, David van Dartel, Sander Heeze, Paulus van Dorsten, Marleen Annema