Vandaag verschijnen Stabat Mater en Fons Amoris, samenwerkingen tussen Sarah Neutkens en het Nederlands Kamerkoor. De stukken kwamen in december tot stand op Vlieland en Vuurtoreneiland tijdens Het Kamp van Sarah Neutkens. Het Stabat Mater, een middeleeuws gedicht dat door veel componisten op muziek is gezet, vertelt het verhaal van Maria die treurt bij de gekruisigde Christus.  

Tijdens haar Kamp werkte de 22-jarige componist Sarah Neutkens op Vlieland aan nieuwe muziek, met saxofonist Kika Sprangers, organist Hampus Lindwall en producer, drummer en stemkunstenaar Berend Dubbe (Bauer, Bettie Serveert). Op het eiland trof ze met Imre Ploeg voorbereidingen op opnames met leden van het Nederlands Kamerkoor, die als slotstuk van het Kamp plaatsvonden op het bij Amsterdam gelegen Vuurtoreneiland. 

Het Kamp van Sarah Neutkens werd vastgelegd in een documentaire die door de NTR werd uitgezonden op NPO 2 Extra. De documentaire is hier terug te kijken. Alle muziek die Neutkens op Vlieland maakte, is ook op deze pagina te vinden.