Zo, hierbij een bericht met informatie van algemeen nut. Dingen, wijzigingen, huishoudelijk ook, maar heel weinig over het weer. Want niets zo veranderlijk als het weer.

Ook de blokken zijn wispelturig trouwens, die willen nog weleens schuiven. De nieuwste versie van het blokkenschema is nu te downloaden of te bekijken op de Timesquare-app, die altijd up-to-date is. De app is te downloaden via deze link.

De laatste toevoegingen en wijzigingen
Om met de deur in huis te vallen: Kelly Lee Owens komt helaas niet - “due to unforeseen circumstances” - daarentegen is Lorenzo Senni aan het programma toegevoegd. De Milanees maakt naar eigen zeggen "pointillistic trance" waarin hij zijn experimenteerdrift loslaat op 90’s trance en hard techno. Nog inluisteren? ​Ga naar de Into The Great Wide Open-afspeellijst op Spotify.

Ook Ajabu met zijn exotische dj-set en de vaste gasten ​De Gemene Mixmeesters zijn erbij. St. Paul gaat ‘s middags, ‘s avonds en ‘s nachts draaien én heel vroeg in de ochtend. Tijdens Eternal Sunrise Of The Spotless Mind voorziet hij de zonsopgang van een soundtrack. Voor een select gezelschap - want met koptelefoons zolang de voorraad strekt. En dan nog ​Oh Bondage, Up Yours! op vrijdag. Een eclectisch dansfeest met als ondertitel: ​Some people think little girls should be seen and not heard. But we think, oh bondage, up yours! Door de bondage op vrijdag verhuizen de Volcano Boys naar zaterdag, maar die zijn er toch het hele weekend.

Ondertussen is ook het programma van De Vrije Ruimte online te vinden. Verspreid over huiskamers, tuinen en op het strand vinden lezingen en gesprekken plaats waarin de vrije ruimte verkend wordt. Met de bezoekers als astronauten en Vlieland als moederschip. Meer informatie is te vinden op de website.

En dan Het Laatste Woord. Into The Great Wide Open sluit af met een bonte avond in De Bolder. Het Laatste Woord is een ode aan de taal. Pieter Jansen bedacht een avond met beat poetry, rap en tal van talige tongen. Sef is de MC. Electropoëzie, Working Titles en Fröbelton e.v.a. laten van zich horen.


Vervoer
Op de website staat de nodige informatie over de reis naar Vlieland. Zo rijden er festivalbussen naar Harlingen vanaf Utrecht CS en Amsterdam CS en de treinen rijden op het moment van schrijven gewoon op tijdOok is de bagageservice te boeken, waarbij PostNL alle spullen van thuis naar de camping brengt. Geen gesjouw meer dus. Zo wordt het nog makkelijker om de auto te laten staan en met festivalbus of trein te reizen. 

Polsbandjes ophalen
Op het Bolderplein, naast de ingang van Kampeerterrein Stortemelk, zijn de tickets voor Into The Great Wide Open om te wisselen voor een polsbandje. Dit is mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De polsbandjes geven toegang tot het Sportveld, de Bolderzaal, De Open Plek, Het Strand, Vuurboetsduin en verschillende locaties in het Dorp.

Roken en stoken
Goed nieuws voor de verstokte rokers: er mag gerookt worden op Into The Great Wide Open, te weten op een aantal daartoe aangewezen plekken op het Sportveld, het Bolderplein en het Strand.

Vanwege de droogte geldt een rook- en stookverbod op de Open Plek, Vuurboetsduin, de Pukkel bij het Sportveld en de looproutes in het bos. De organisatie gaat ervan uit dat een ieder zich hieraan houdt.

Alle praktische informatie is hier te vinden.


De Winkel
De Winkel op het Sportveld is de plek om officiële Into The Great Wide Open-merchandise te kopen. Een gevarieerd aanbod van Obey-truien tot  Zeewierzepen en van SORRIE’s two-pieces tot porceleinen Bakkies. Ook staat Concerto er weer met het betere vinyl-aanbod. 

Eten op Into The Great Wide Open
Naast dat een hoop verschillende cateraars een hapje en drankje uitserveren op het festival, zijn er ook gelegenheden om iets uitgebreider te eten.

Zo is er Big Night: een film- en dinerervaring die naar aanleiding van de gelijknamige film werd gecreëerd door chef Kees Elfring, met de hoofdrol voor de klassieke Italiaanse keuken. Ook wordt er een driegangenmenu van Bistro De Ville geserveerd. Op zaterdag kunnen bezoekers schelpen plukken met In Zee met Zijpe en daarna op het Strand lunchen. Meer informatie over reserveringen is hier te vinden.

Ook een vermelding waard: culinair journalist Hiske Versprille is aanwezig en maakt tijdens het festival podcasts over het eten en drinken. Deze afleveringen van Cheft: de chefs van ITGWO staan de maandag na Into The Great Wide Open online.


En dan nog dit: Clean Pete’s Half Elf Journaal
Op vrijdag- en zaterdagochtend presenteert Clean Pete het Half Elf Journaal op Lange Paal. Samen met muzikanten, schrijvers en kinderen van het eiland nemen Loes & Renée het reilen en zeilen op Into The Great Wide Open door. Op vrijdag met Pip Blom en Gerda Posthumus, op zaterdag met Alma Mathijsen en Joost.
PS In het programmaboek staat dat de journaals op zaterdag en zondag plaatsvinden, maar die zijn dus een dag opgeschoven.