Middels dit bericht geven we je een update over de plannen van Into The Great Wide Open voor de komende jaargang. Die zien er anders uit dan normaal. Wat ‘normaal’ anno nu dan ook mag wezen. Het team hunkert er naar om in het nieuwe jaar aan de slag te gaan met mooie initiatieven.

Over die plannen gesproken: daar past Here Comes The Summer in 2022 niet in. Een driedaagse in het voorjaar is op dit moment niet realistisch en logistiek onhaalbaar. Dat is zuur, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden.

In 2022 vindt Into The Great Wide Open - ijs en weder dienende - plaats van 1 tot en met 4 september. De eerste openbaringen van het programma kan je in de eerste maanden van volgend jaar verwachten.

Kaartverkoop Into The Great Wide Open 2022
De kaartverkoop verloopt voor deze editie wat anders dan je gewend bent. Op woensdag 19 januari 2022 start de voorverkoop voor kaartkopers van Into The Great Wide Open 2020, zoals eerder gecommuniceerd. Deze kaartkopers ontvangen daar later meer informatie over. 

Op zaterdag 22 januari start de reguliere ticketverkoop. Kaarten voor Into The Great Wide Open 2022 voor 18 jaar en ouder kosten €180,-. Dit is inclusief €5,- Goede Reis toeslag. Voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar zijn de tickets €35,-. Kinderen tot 4 jaar mogen zonder kaartje mee naar het festival. De ticketprijzen zijn exclusief €2,- servicekosten per ticket. Ook zijn de bootovertocht en accommodatie niet inbegrepen.

Kaarten zijn enkel en alleen verkrijgbaar via www.intothegreatwideopen.nl. Koop geen kaarten via derden of externe platforms, het is namelijk niet mogelijk dat zij geldige kaarten verkopen voor het festival. Een aantal weken na de kaartverkoop gaat de wachtlijst open en kunnen kaartkopers direct hun kaarten verkopen aan mensen die een plekje op de wachtlijst hebben.

De Goede Reis
Sinds 2020 zit op ieder toegangsticket voor volwassenen een toeslag van €5,00. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen hun €5,00 op het festival terug in de vorm van twee consumpties. Lees hier alles over de Goede Reis.

Blijf op de hoogte
Naast het festival doet Into The Great Wide Open nog veel meer in 2022: de succesvolle makerskampen die we sinds 2019 organiseren (waar onder meer Sarah Neutkens, The Industry en S10 aan deelnamen) worden verder voortgezet. Op moment van schrijven verblijft Arie van Vliet van Lewsberg op ons verzoek in goed gezelschap op Vlieland. Daarover snel meer nieuws. Luister in afwachting daarvan maar eens naar het in oktober verschenen album In Your Hands van de Rotterdamse post-punkers.


Op de hoogte blijven van kan op verschillende manieren. Door je aan te melden voor nieuwsbrief POST, bijvoorbeeld. Of door te rsvp'en op het Facebook-event van Into The Great Wide Open 2022.