Here Comes The Summer krijgt steeds meer kleur. Met nog twee maanden tot het driedaagse samenzijn rondom Stortemelk, is het affiche zo goed als compleet. Vandaag voegen zes muzikale acts zich bij de line-up, en is er nieuws wat kunst en kinderkunst betreft.

Wat heet: in het eerste weekend van mei komen KOKOROKO, All We Are, Orkesta Mendoza, Canshaker Pi, I am Oak en PAARD. naar Vlieland. Daarnaast is er kunst van Julia Janssen, en kunnen de allerkleinsten het meest creatieve in zichzelf naar boven halen bij verschillende kinderkunstprojecten.

Eerder werden onder meer Lee Fields & The Expressions, YĪN YĪN en Liz Lawrence bevestigd. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via www.herecomesthesummer.nl. Alle informatie over tickets is hier te vinden.

Beluister alle bevestigde acts in deze Spotify-playlist en maak hieronder vast uitgebreider kennis. De allerlaatste namen volgen snel, evenals de blokken.

Muziek
Met Lee Fields & The Expressions en Carlton Jumel Smith bevatte het programma van Here Comes The Summer al de nodige soul, nu voegt KOKOROKO daar begeesterde jazz en afrobeat aan toe. De groep is een van de kopstukken van de Londense jazzscene en raakte vorige zomer tijdens Into The Great Wide Open al verslingerd aan Vlieland. 

KOKOROKO's landgenoten van All We Are maken ook muziek die uitnodigt tot voorzichtig dansen, zij het geïnspireerd door 90s R&B en post-punk uit de jaren tachtig. En dan is er nog Orkesta Mendoza, dat bewijst dat Amerikaanse rock-'n-roll geenszins vloekt bij Latijns-Amerikaanse cumbia.

Canshaker Pi, welbekend op Vlieland, komt naar het eiland met Okay Decay, een (voorlopige) zwanenzang vol gitaarliedjes in de traditie van Pavement. De alt-folk en slowcore van I am Oak lijkt gemaakt voor de Ruige Plak en PAARD. is een nieuwe Belgische parel die met gestrekte draf de podia bestormt met een mix van nu-jazz, krautrock en old school hiphopbeats.Kunst
Here Comes The Summer geeft het startschot voor het kunstprogramma van Into The Great Wide Open, dat dit jaar reflecteert op de kritieke massa. In het eerste weekend van mei komt Julia Janssen naar het eiland met haar project 0.0146 seconds, een collectieve voorleesperformance die fungeert als actie tegen de uitbuitende werking van de dataeconomie.Kinderkunst
Naar goed gebruik presenteert Here Comes The Summer niet alleen programma voor grote mensen, maar ook voor grote mensen in wording. Dit jaar kunnen de jonge bezoekers hun eigen festival vormgeven bij Vliebanieren, Vlie Papier en het Lavfa Lab. Daarnaast is de Zuidwesterstormbaan opnieuw aanwezig, vinden er 's avonds spannende spellen plaats in het bos en heeft ook het animatieteam van Stortemelk kosten noch moeite gespaard.Tot slot
Op de hoogte blijven kan op verschillende manieren. Door aan te melden voor de nieuwsbrief of voor de events van Here Comes The Summer en Into The Great Wide Open, bijvoorbeeld. Ook is Into The Great Wide Open aanwezig op FacebookTwitter en Instagram.