Het programma van Into The Great Wide Open is nooit helemaal af. Maar met de toevoeging van de volledige kolder- en filmprogramma's is het een heel eind. Van animaties tot films met het vizier op de toekomst en van een winkel vol waardeloze souvenirs tot de vertrouwde Kolderkrant: er is weer voor zo'n beetje ieder wat wils. 

Kinderen maken hun eigen festival
Kinderen maken dit jaar zelf wel uit hoe hun festival er uit ziet. Tijdens Into The Great Wide Open organiseren zij namelijk hun eigen festival: ITGROWS. Op alle dagen van het festival creëren zij zelf het festivalterrein. Ze ontwerpen hun eigen vormgeving in Werkplaats de Vliebanier, bouwen hun eigen terrein bij Bouw het lekker zelf en doen verslag van ITGROWS in de vertrouwde Kolderkrant

Naar hartenlust kliederen kan bij De Kleurenkeuken, het Kris Kras Atelier en bij Taartrovers met Misbaksels. Liever op avontuurlijk onderzoek uit? Dan zijn de jonge festivalbezoekers aan het juiste adres bij Ontmoet de Toekomst, het Voorlees Keutelfeest in het gloednieuwe Hol van Stout Konijn of bij de raadselachtige Nacht van de Wilden, die op zaterdagavond over het eiland zal rondwaren. 

Ook presetneert de Tactische Bosspelen Club weer allerhande eh.. Tactische Bosspelen en is er in Podium Vlieland een heus kinderfilmprogramma, met animatiefilms van over de hele wereld en films over stoere superhelden van allerlei soorten en maten. Aan het eind van het weekend is het beste aandenken te vinden in de Waardeloze SouvenirwinkelFilms die de toekomst verkennen
Voor Into The Great Wide Open 2019 zijn twee korte filmprogramma's samengesteld: Days of Future Past I en II, beiden bestaande uit filosofisch en speculatief getinte visioenen van verleden en toekomst in verrassende vertelvormen. De films zijn een selectie uit de programmering van het International Film Festival Rotterdam 2019 in het kader van het thema 'Possible Futures'. In hetzelfde thema is ook een selectie gemaakt uit de afstudeerfilms 2019 van de Gerrit Rietveld Academie.

Bijzonder onderdeel van dit filmprogramma zijn ook de twee uitvoeringen van de live performance #2623 van filmmaker/kunstenaar Joost Rekveld en de geluidskunstenaars Justin Bennett en Roelf Toxopeus. 

Alle informatie over kolder en film is te vinden op de algemene programmapagina. De volledige programma's van gesproken woord en eten & drinken volgen op korte termijn.