Leuk nieuws in barre tijden: Into The Great Wide Open is genomineerd voor een IJzeren Podiumdier. En dat zonder fysiek podium te hebben kunnen neerzetten. Wel gaven we makers figuurlijk een podium. Zo werd 2021 voor Into The Great Wide Open het jaar van de maker.

Dankzij de steun van subsidiënten en publiek konden we ons team en artiesten toch uitbetalen. Daar bovenop bedachten we het idealistische concept De Basisbeurs: meerdere maanden financiële steun voor zeven Nederlandse makers, zonder voorwaarden of opdrachten. De succesvolle reeks makerskampen op Vlieland boden de deelnemende artiesten een nieuw podium, nieuw publiek en zorgden voor uitdaging in tijden dat speelplekken ontbraken. De output is waardevol gebleken: de documentaire van Sarah Neutkens heeft sterk bijgedragen aan haar carrière, audioverhalenreeks De Dagdelen (met SLAA) bood een waardevolle ontmoetingsplaats voor makers uit alle windstreken en de aankomende NPO2-docu en album van Yung Nnelg beloven bijzonder te worden.

De winnaar van het IJzeren Podiumdier 2021, de vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de VNPF, wordt vrijdag 21 januari bekendgemaakt via een livestream tijdens Eurosonic Noorderslag.