In navolging van The Industry en S10 reist componist, pianist en kunstenaar Sarah Neutkens dit najaar af naar Vlieland om te werken aan nieuwe muziek. Op uitnodiging van Into The Great Wide Open slaat de aanstormende autodidact de handen ineen met een aantal muzikale gasten. Wie er precies meedoen aan Het Kamp van Sarah Neutkens, wordt op een later moment bekend.

Sarah Neutkens (1998) is een een eigenzinnig talent binnen de moderne gecomponeerde muziek, iemand die zich net zo makkelijk laat inspireren door Bach en Brahms als door R.E.M. en Nick Cave. Ze volgde bewust geen conservatoriumopleiding, maar maakte de afgelopen jaren op eigen voorwaarden naam binnen de Nederlandse muziekwereld. Ze debuteerde in 2016 met de EP Hexagon en volgde die release in 2018 op met Cumulus, dat verscheen op haar eigen label Neutra Records. Vorig jaar bracht Neutkens in samenwerking met The Dutch String Collective Pieces For Strings uit, dit jaar sloeg ze de handen ineen met het Nederlands Saxofoon Octet voor September

Neutkens is een selfmade kunstenaar die alle touwtjes in eigen handen heeft. Ze doet haar eigen boekingen, heeft zelf contact met de pers en maakt - samen met haar vader, kunstenaar en barokmuzikant Harjo Neutkens - haar eigen artwork. Daarnaast is ze werkzaam als onafhankelijk model en beeldend kunstenares.

Het Kamp van Sarah Neutkens is het derde schrijf- en componeerkamp dat door Into The Great Wide Open wordt geïnitieerd. In 2019 nam Willem Smit (Canshaker Pi, Personal Trainer) onder de naam The Industry een album op tijdens Into The Great Wide Open, met gasten uit de Nederlandse indiescene. In de zomer van 2020 toog rapper en zangeres S10 naar Vlieland om met onder meer Wende Snijders, Remy van Kesteren en Maarten Vos te werken aan haar tweede album Vlinders, dat op 13 november verschijnt.

Beeld door Tom van Huisstede.