Na flink wat knippen, rijgen, timmeren en schaven is het zover: de vliegers zijn af en we kunnen de touwen laten vieren. Rood-oranje-blauwe kunstwerken wapperen in de wind, tezamen met het volledige programma voor Here Comes The Summer. Kunst? Yes. Informatie? Uiteraard. Nieuwe namen? Ook dat nog. 

Het slechte nieuws is dat Big Joanie haar eilandbezoek heeft moeten cancelen. Maar het goede nieuws is óók hier: de het liefst in een gouden pyjama gestoken Utrechtse indiepopsensatie Amber Arcades zal wel aanmeren. Haar tweede plaat European Heartbreak staat vol overpeinzingen over de Brexit, migratie en ouderwetse hartenpijn. Op de programmapagina vind je de gehele muziekprogrammering voor Here Comes the Summer. Wanneer je waar wil zijn, ontdek je later via het blokkenschema. Inspiratie nodig? De Here Comes The Summer afspeellijst op Spotify is weer kakelvers.

ENJOY THE SILENCE OP 4 MEI
Op 4 mei staan we in elk geval even stil. Na het herdenkingsmoment zal DJ S(s)t. Paul weer iets betoverends doen, ditmaal door de nacht in te luiden met een thematische set. Een sonisch pamflet als ode aan de vrijheid, vermomd als stille disco. Het verdere programma rondom het stiltemoment van 20.00 wordt nog bekend gemaakt.

FILM
Dat Ricky De Sire op het podium zou verschijnen was al bekend, maar niet voordat de documentaire De Koning van de Nederlandstalige Rock 'n Roll is vertoond. Een even ontroerend als ontwapenend zwart-wit portret over de cultheld, met surrealistische en expliciete nederpop in de neonlichten van de Bolder toe.

DJ'S
Dansen rondom bomen, optredens en medebezoekers: dansen zullen we. Huis-dj met zendingsdrang St. Paul krijgt dit jaar gezelschap van de Gemene Mixmeesters, Le Guess Who’s eigen Wiekes, de onvolprezen Bakabanas, avonturiers Princess Fatima & Ramses3000 en de Utrechtse sterkhouders Hans Vrijmoed & Menno de Meester. Ook aanstormende talenten Waves, Dirk, DJ Redhead en Isa geven acte de présence.

Programmamaker en vaste badgast Evelien Bosch neemt dit jaar de podiumpresentatie voor haar rekening.

KUNST
Geluidskunstenaar Daniel Maalman verandert objecten en locaties in geluidservaringen. Met Soundshapes onderzoekt hij de klanken van verschillende materialen en verwerkt hij de resultaten in muziekinstrumenten. Tijdens praatprogramma Possible Futures zullen kunstenaar Claudy Jongstra, collectief Telemagic en curator Alice Smits van kunstlab en -platform Zone2Source hun visie op het thema presenteren. Wat zijn onze Possible Futures?


PRAKTISCHE INFORMATIE

Polsbandjes en munten
Alleen polsbandjes geven toegang tot alle festivallocaties. Tickets (te scannen op telefoon) zijn in te wisselen voor een polsbandje bij de ticketbalie op het Bolderplein bij Kampeerterrein Stortemelk. Here Comes The Summer is uitverkocht, daarom zijn er geen festivalkaarten meer te krijgen op het eiland.

Munten zijn verkrijgbaar bij de muntenbalies op de festivallocaties. Hier zijn ook oorkappen voor kinderen te koop, maar deze zijn beperkt verkrijgbaar. Het is daarom aan te raden deze zelf mee te nemen naar het eiland.

Openingstijden ticket- en muntenbalie Bolderplein:
- Donderdag 2 mei: 16:00 - 22:00
- Vrijdag 3 mei: 12:00 - 23:00
- Zaterdag 4 mei: 10:00 - 21:00
- Zondag 5 mei: 10:00 - 20:00

Timesquare
Het blokkenschema wordt is bekend en hier te vinden. Raadpleeg Timesquare voor de complete line-up en up-to-date blokkenschema's. De app is te downloaden via deze link.

Check, check, dubbelcheck
Overnachting geboekt? Boottickets besteld? Mooi zo. Denk er voor vertrek ook aan om extra warme kleding en dekens mee te nemen, het kan 's avonds namelijk erg afkoelen in deze periode. En pak die houten haringen in, hè