Welkom op De Versafdeling, de rubriek voor het nieuwste beeld en geluid. Ontdek hier de meest recente releases van artiesten die dit jaar voor Into The Great Wide Open geboekt zijn. Deze week binnen: William Fitzsimmons met een nieuwe single, een soundtrackalbum van pianist en componist Hauschka, het debuut van Snail Mail en een videotrack van Ronnie Flex.

Nieuwe single: William Fitzsimmons - Second Hand Smoke
De multi-instrumentalist met fluisterstem brengt in september zijn nieuwe album Mission Bell uit, waarvan de eerste single Second Hand Smoke nu te beluisteren en te bekijken is:

Nieuw album: Snail Mail - Lush
Snail Mail is het hippe trio rondom de achttienjarige Lindsey Jordan. Haar lo-fi slackerpopliedjes zijn verzameld op debuutalbum Lush, dat op 8 juni verscheen. Pitchfork prees de nieuwe muziek als volgt: 'Snail Mail’s striking debut album is emotionally wise, musically clear, and encompasses the once and future sound of indie rock.' Benieuwd? Luister hier het hele album of bekijk de eerder uitgekomen video bij het nummer Heat Wave:

Nieuwe soundtrack: Hauschka - Patrick Melrose (Music from the Original TV Series)
Volker Bertelmann - beter bekend als Hauschka - heeft vanaf zijn debuutalbum uit 2004 langzaam maar zeker een reputatie verworven als leverancier van fantasierijke en avontuurlijke pianomuziek. Dat hij zijn klank blijft vernieuwen en verbreden is te horen op zijn meest recente werk, de soundtrack voor de nieuwe Britse televisieserie Patrick Melrose. Het album is hier in zijn geheel te beluisteren.Nieuwe video: Dyna, Frenna en Ronnie Flex - Pull Up
Ronnie Flex keert de komende festivaleditie terug naar Vlieland en neemt zijn band Deuxperience mee. Samen met rappers Dyna en Frenna bracht hij onlangs de videotrack Pull Up uit, hieronder te bekijken en te beluisteren:

Weten welke artiesten nog meer op Into The Great Wide Open 2018 staan? Bekijk het programma hier.