De zomer nadert sneller dan gedacht: Here Comes The Summer 2019 is uitverkocht. Het driedaags samenzijn à la Into The Great Wide Open vindt dit jaar plaats van 3 t/m 5 mei. Lekker in de meivakantie dus. De eerste muzieknamen zijn reeds aangekondigd. Nieuwe volgen snel, dus smeer je vast goed in.

Tickets voor volwassenen zijn uitverkocht. Kinderkaarten zijn hier nog wel te verkrijgen, net als alle informatie over de kaartverkoop.

De eerste namen

Zonnestralen blijken anno 2019 in allerlei soorten en maten te bestaan. De West-Afrikaanse supergroep Les Amazones d'Afrique vermengt haar erfgoed bijvoorbeeld met hedendaagse funk en blues, terwijl Black Flower grossiert in Ethiopische jazz en Gorillaz-eske dub. En dan hebben we het nog niet eens gehad over publieksfavoriet Jungle By Night, dat in bijna tien jaar tijd is uitgergroeid tot een livesensatie waar vriend en vijand U, o en a tegen zegt. Of nieuw talent Donna Blue, dat dankzij zijn chansons met Franse tongval hard op weg is de zwoelste band van Nederland te worden. 

Tuurlijk is er ook ouderwets ongezellige muziek. Dwaal af in de diepste krochten van je brein bij Klangstof of zwijmel bij gecertificeerd tranentrekker Jordan Mackampa. Pogoënd de moshpit in kan ook, bij de nerveuze garagerock van SONS of de - komt 'ie - black feminist sistah punk van het Londense trio Big Joanie

Lees hier meer over het hele programma en ontdek alle artiesten in deze afspeellijst op Spotify.