De eerste dotter bloeit, de narcis ontluikt en de lijster zingt. Oftewel: de voorlente dient zich aan. Reden genoeg om de eerste namen voor Here Comes The Summer 2019 aan te kondigen. Het festival vindt dit jaar plaats op 3, 4 en 5 mei. Lekker in de meivakantie dus, met op 4 mei een passend programma rondom de Nationale Dodenherdenking. En verder veel meer moois, kijk maar naar de eerste namen.

Zonnestralen blijken anno 2019 in allerlei soorten en maten te bestaan. De West-Afrikaanse supergroep Les Amazones d'Afrique vermengt haar erfgoed bijvoorbeeld met hedendaagse funk en blues, terwijl Black Flower grossiert in Ethiopische jazz en Gorillaz-eske dub. En dan hebben we het nog niet eens gehad over publieksfavoriet Jungle By Night, dat in bijna tien jaar tijd is uitgegroeid tot een livesensatie waar vriend en vijand U, o en a tegen zet. Of nieuw talent Donna Blue, dat dankzij zijn chansons met Franse tongval hard op weg is de zwoelste band van Nederland te worden.

Tuurlijk is er ook ouderwets ongezellige muziek. Dwaal af in de diepste krochten van je brein bij Klangstof of zwijmel bij gecertificeerd tranentrekker Jordan Mackampa. Pogoënd de moshpit in kan ook, bij de nerveuze garagerock van SONS of de - komt 'ie - black feminist sistah punk van de Londense livesensatie Big Joanie. Komt dat zien, en snel nog meer.

Ontdek alle artiesten in deze afspeellijst op Spotify of bekijk het hele programma hier.

Kaartverkoop
Here Comes The Summer is uitverkocht. Er zijn nog wel kindertickets beschikbaar. Alle informatie over de kaartverkoop vind je hier.Kaartverkoop Into The Great Wide Open  
Net als vorig jaar begint de kaartverkoop van Here Comes The Summer in 2019 twee weken eerder dan die van Into The Great Wide Open. De tickets voor het nazomerfestival gaan op zaterdag 2 februari om 10.00 uur in de verkoop.