Life’s a beach. Het zou het motto van Into The Great Wide Open dit jaar kunnen zijn. Want het gaat gebeuren: er komt een echte stek op het strand met alles erop en eraan. Een podium, een bar, wat te eten en alle ruimte voor de schone kunsten.
Check de blokken. En die nieuwe namen.

De nieuwe namen. Waar te beginnen. Het is veel en gevarieerd: van Reinbert de Leeuw die Satie speelt tot de pientere internetrap van Joost. Van de hiphoppunk van Ray Fuego naar de folk van Pitou. Canshaker Pi is bezig de spannendste band van Nederland te worden en Zweden zal binnen de kortste keren te klein zijn voor Anna Leone. Uit buurland Noorwegen komt alleskunner Erlend Øye, die met liefde naar Vlieland terugkeert voor de tiende editie. En Belgen? Ja, er zijn ook Belgen, want de leden van Faces On TV en Dijf Sanders komen daar vandaan. Er komt zeer veelbelovende nu-jazz via Emma-Jean Thackray en americana via Chris Pureka het eiland op. En dan nog twee talenten van Nederlandse bodem: de band Feng Suave is zwoel en swingend en Leafs heeft zijn jeugdig gelijk en zijn beats. Was dat het? Nee. De jonge indierockers van Boy Azooga mogen zeker niet vergeten worden.

Ook is er flinke rij dj’s toegevoegd aan het programma, met St. Paul, Joost van Bellen, Michiel Peeters, Sassy J, Volcano Boys, Pieter Jansen & Bob Verhoeven en Tala Drum Corps. En dan nemen Johan Gijsen & Kurt Overbergh speciaal voor de gelegenheid ook nog eens hun platen mee voor alle dansbeentjes.​

Hier zijn de blokken
De line-up is rond en de speeltijden vastgesteld: daarom hierbij een eerste versie van het blokkenschema om alvast rustig op te puzzelen. Zo kun je bijvoorbeeld nog net even een vroegere boot boeken om die ene favoriete act te zien. Overigens worden kunst, kolder en film later nog toegevoegd.

Klik op het blokkenschema om te downloaden: