Er klinkt weer muziek in de popzalen van Nederland. Dat de podia nu weer open zijn, en artiesten de bühne op mogen (en dus een belangrijke bron van inkomsten terughebben) biedt hoop, maar daaraan gingen zware tijden vooraf.

Met De Basisbeurs gaan we - mede dankzij donaties van publiek - de volgende zeven artiesten en makers voor een half jaar steunen: Pink Oculus, Nana Adjoa, Willem Smit (Personal Trainer), Yung Nnelg, Rianne van Duin (Kolderkrant), Anne Soldaat en Jasper Boogaard (Nagasaki Swim). 

Iedere artiest krijgt, over een periode van zes maanden, 5400 euro op de bankrekening bijgeschreven. Hier hoeven zij verder niets voor te doen, al houden we iedereen graag op de hoogte van alle liedjes, schrijfsels, schetsen, dagboeken, albums en ander moois dat, mede dankzij hun steun, de komende tijd zal verschijnen. Via onze website volg je het komende jaar de artiesten die De Basisbeurs ontvangen.

De zeven artiesten werden geselecteerd door het team van Into The Great Wide Open, bestaande uit programmeurs, producenten, marketeers en de dagelijkse leiding van het festival. 
 
Into The Great Wide Open wil publiek en kaartkopers bedanken die massaal hebben gedoneerd voor dit initiatief.