Slaapschepen
Naast kamperen is het mogelijk om te overnachten op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de jachthaven van Vlieland, op loopafstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl

Overige accommodaties
Je kan natuurlijk ook in een van de vele andere accommodaties (vakantiehuisjes, hotels, bed&breakfasts) verblijven op Vlieland. Je kan deze onder andere boeken via VVV Vlieland.

Algemeen

Wanneer vindt Into The Great Wide Open 2022 plaats?

Into The Great Wide Open 2022 vindt plaats van donderdag 1 september tot en met zondag 4 september 2022.

Here Comes The Summer vindt dit jaar helaas niet plaats. 

› Ga naar dit item

Wanneer wordt het programma bekendgemaakt?

In aanloop naar het festival maken we het programma bekend. Nieuwe muziek, kunst en andere programmaonderdelen maken we bekend via onze website, nieuwsbrief, Twitter, Instagram en Facebook – houd ons dus op deze kanalen in de gaten.

› Ga naar dit item

Kan ik mijn kinderen meenemen naar het festival?

Jazeker. Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er zijn verschillende programmaonderdelen voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben voor Into The Great Wide Open 2022 eigen tickets nodig. Deze kosten €35,-.

Op Vlieland rijden maar heel weinig auto’s en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan jijzelf. We verzoeken onze bezoekers dan ook met klem een mobiel nummer achter te laten op het polsbandje van hun kind. Er zijn blanco bandjes beschikbaar bij de informatiebalie.

› Ga naar dit item

Zoeken jullie vrijwilligers om mee te helpen tijdens het festival?

Ja, voor Into The Great Wide Open 2022 kunnen we helpende handen goed gebruiken. Een kleine greep uit functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: biertjes tappen, crewcatering verzorgen, polsbandjes controleren, munten verkopen, op- en afbouw, chauffeuren. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijke functies en voorwaarden! In mei of juni wordt het aanmeldformulier voor vrijwilligers geopend.

› Ga naar dit item

Is het terrein toegankelijk voor mensen met een beperking?

Into The Great Wide Open 2022 vindt plaats in de natuur, waarde ondergrond zacht en hobbelig kan zijn. Daarmee is het helaas niet het meest rolstoelvriendelijke festival van Nederland. Maar: waar een wil is… Bij specifieke vragen of voor meer informatie, graag contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl. We denken graag met je mee.

› Ga naar dit item

Wat mag wel en wat mag niet?

Om Into The Great Wide Open leuk te houden, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Deze kun je hier lezen.

› Ga naar dit item

Tickets en wachtlijst

Wanneer en waar start de ticketverkoop voor Into The Great Wide Open 2022?

De ticketvoorverkoop startte op zaterdag 22 januari om 12:00 uur. De vraag was wederom vele malen groter dan het aanbod. Into The Great Wide Open 2022 is uitverkocht.

› Ga naar dit item

Wat kosten de tickets voor Into The Great Wide Open 2022?

Tickets voor Into The Great Wide Open 2022 kosten €180,-. Dit is inclusief €5,- Goede Reis toeslag. Voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar zijn de tickets €35,-. Kinderen tot 4 jaar mogen zonder kaartje mee naar het festival.

De ticketprijzen zijn exclusief €2,- servicekosten per ticket. De bootovertocht naar Vlieland en accommodatie op het eiland zijn niet inbegrepen in de tickets. Deze moet je dus zelf regelen. Lees hier alles over de mogelijkheden voor accommodaties en de reis naar Vlieland.

› Ga naar dit item

In 2020 kocht ik kaarten voor Into The Great Wide Open. Kan ik nu kaarten krijgen voor 2022?

Iedereen die geldige tickets voor volwassenen in bezit had toen Into The Great Wide Open 2020 werd geannuleerd, kon met voorrang hetzelfde aantal tickets voor 2022 aanschaffen. Inmiddels is Into The Great Wide Open voor iedereen uitverkocht.

Heb je vragen over je toenmalige order, neem dan contact op via info@intothegreatwideopen.nl.

› Ga naar dit item

Wanneer en hoe moet ik mijn tickets personaliseren?

Na het kopen van tickets vragen we je om je festivaltickets te personaliseren. Dit kan direct, maar kan ook op een later moment, tot aanvang van het festival. Je kan dit doen via de bevestigingsmail van Paylogic.

Heb je tickets gekocht voor je vrienden? Dan vragen we je ook de tickets van je vrienden te personaliseren. Zij zullen daar een bevestiging van krijgen per email. Het is ook mogelijk om de gegevens op een later moment weer aan te passen.

Kampeervouchers hoeven niet te worden gepersonaliseerd.

› Ga naar dit item

Ik heb mijn tickets gepersonaliseerd, maar ik wil graag een naam veranderen. Hoe doe ik dat?

Dit is gelukkig geen probleem. Ga via je bevestigingsmail van Paylogic naar 'Orderstatus', onderaan de mail. Via de knop 'Naamswijziging' kan je de naam op het ticket aanpassen. 

› Ga naar dit item

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

De tickets worden niet direct, maar op een later moment toegestuurd. Dit zal vlak voor het festival zijn. Daarmee willen we illegale handel voorkomen. Je zult je tickets ontvangen vanaf 18 augustus 2022.

Zorg ervoor dat je je tickets hebt gepersonaliseerd voordat we de e-tickets versturen.

Heb je tickets over, dan kan je zodra de Wachtlijst over is, je tickets alvast aanbieden. Alle informatie over de Wachtlijst vind je hier

› Ga naar dit item

Wat is de Goede Reis toeslag?

Dit jaar zit op ieder toegangsticket voor volwassenen een toeslag van €5,-. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen hun toeslag op het festival terug in de vorm van consumptietegoed. Lees hier alles over de Goede Reis en opties om duurzaam naar Vlieland te reizen.

› Ga naar dit item

Het festival is uitverkocht. Komen er op een later moment nog tickets in de verkoop?

Nee, er komen geen nieuwe tickets meer in verkoop. Wel openen we begin maart de Wachtlijst. Hiermee kunnen bezoekers die een kaartje te veel gekocht hebben, deze aanbieden aan bezoekers die graag nog een kaartje willen kopen.

› Ga naar dit item

Wanneer kan ik me inschrijven voor de wachtlijst?

De inschrijving voor de Wachtlijst wordt in maart geopend. Vanaf 2 maart 12:00 uur kan je kaarten verkopen of kopen via de Wachtlijst. 

› Ga naar dit item

Welke tickets worden aangeboden via de Wachtlijst?

Via de Wachtlijst kan je alleen festivaltickets aanbieden of kopen. Accommodaties, kampeervouchers voor Stortemelk of De Lange Paal kunnen niet worden aangeboden of worden verkocht via de Wachtlijst. 

› Ga naar dit item

Ik heb kaarten gekocht, maar ik heb een kaartje over. Wat nu?

Vanaf 2 maart 12:00 uur openen we de Wachtlijst. Je kunt daar je tickets die je over hebt doorverkopen aan mensen die op zoek zijn naar een ticket. 

Als je een ticket wilt verkopen, ga dan naar de bevestigingsmail van Paylogic. Onderaan kan je naar de 'Orderstatus' gaan. Daar geef je aan welke tickets je wilt aanbieden aan mensen die een kaartje zoeken via de Wachtlijst. 

Via de Wachtlijst kan je alleen festivaltickets voor volwassenen verkopen. Accommodaties en kampeervouchers kan je niet aanbieden. Later in het jaar zullen we de Vraag en aanbod pagina openen, waar je accommodaties kan aanbieden.

Meer informatie over de Wachtlijst vind je hier
 

› Ga naar dit item

Verkoopt Into The Great Wide Open ook tickets via derden?

Nee. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets verkocht via onze eigen website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop dan alsnog nooit je ticket(s) via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren. De meest veilige optie om bij een uitverkocht festival alsnog tickets te kopen is via onze Wachtlijst.

Zie je toch een externe partij die kaarten verkoopt? Laat je niet verleiden. Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er vanuit dat ze aan kaarten kunnen komen, om deze vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans om tickets te bemachtigen als iedere andere potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken.

Goed om te weten is dat wij de e-tickets pas vlak voor het festival naar de kaartkopers sturen. Doordat we tickets pas wat later toesturen, hopen we het rondgaan van ongeldige tickets tegen te gaan.

Facebook
Pas ook met het aanschaffen van tickets via Facebook-leden. Vaak hebben ook zij geen tickets. Accounts van oplichters zijn globaal vaak te herkennen aan onder andere:

- Een account dat redelijk recent is aangemaakt, met weinig vrienden en nauwelijks foto's / posts.
- Het aanbieden van meerdere kaarten.
- Het account zet onder ieder bericht vrijwel dezelfde comment.

Marktplaats
Via Marktplaats tickets aanschaffen is vergelijkbaar met aanschaffen via Facebook. Ook hier zijn veel oplichters actief en hebben aanbieders vaak geen tickets.

Ticketswap
Bij Ticketswap kunnen aanbieders hun tickets voor maximaal 120% van de originele prijs aanbieden. Bij het aanschaffen van een ticket via Ticketswap worden de barcodes vervangen voor nieuwe barcodes. Ticketswap is daarmee de meest veilige optie om tickets over te nemen van iemand anders. Wees je er ook hier van bewust dat het aankopen van tickets feitelijk alleen kan nadat wij de e-tickets hebben verstuurd.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.

› Ga naar dit item

Kan ik een ticket via Ticketswap / Facebook / Marktplaats veilig overnemen?

Goed dat je het even checkt. Wij raden aan nooit tickets te kopen via dergelijke websites. Al zou het ticket geldig zijn, dergelijke aanbieders kunnen hun kaarten meerdere malen verkopen.

Het enige wat we kunnen aanbevelen, is wachten op onze Wachtlijst, die in maart opent. Dan weet je zeker dat je, wanneer je aan de beurt bent, officiële tickets koopt.

› Ga naar dit item

Reis en verblijf

Is accommodatie bij het festivalticket inbegrepen?

Bij het festivalticket zit geen accommodatie inbegrepen. Overnachten op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open regel je op eigen gelegenheid. Tijdens de ticketverkoop is het mogelijk om een kampeerplekje te reserveren op een van de twee kampeerterreinen op Vlieland (Stortemelk en De Lange Paal). Ook kan je een BlueCAMP-tent boeken. Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf een huisje, hotel of B&B regelen. Deze kan je onder andere boeken via VVV Vlieland. Bij de praktische info vind je meer over de overnachtingsmogelijkheden op het eiland.

› Ga naar dit item

Hoe werkt het precies met die kampeervouchers?

Via de ticketverkoop bieden we drie kampeeropties aan. Deze werken allemaal net iets anders.

Kampeervoucher Stortemelk (deze kampeervouchers zijn uitverkocht)
Een voucher voor kampeerterrein Stortemelk is eigenlijk een tijdelijke reservering op jouw naam voor een tentplek (voor maximaal één tent). Je kan zelf besluiten met hoeveel mensen je in de tent gaat slapen (tot maximaal vier personen per tent).

Na aankoop van deze voucher ontvang je vanaf 3 februari via Stortemelk een link waarmee je een tentplek kan boeken binnen een bepaalde periode. Je ontvangt hiervoor ook een persoonlijke code, waarmee je je voucher kan verzilveren.

Maak je je reservering niet voor de uiterste datum definitief, dan vervalt je voucher en heb je geen recht meer op een tentplek. Vrijgekomen tentplekken kunnen geboekt worden via kampeerterrein Stortemelk zelf.

Kampeervoucher De Lange Paal
Een voucher voor natuurkampeerterrein De Lange Paal is een reservering voor één persoon. Ongeacht met hoeveel tenten je komt, heb je dus voor elke persoon een voucher nodig. Het is mogelijk om een voucher te kopen voor twee of drie nachten, maar als je na aanschaf toch een nachtje langer wil blijven dan kan dat ook – je kan dat ter plekke regelen met de boswachter en daar het nachtje direct bijpinnen.

Kampeervoucher BlueCAMP
Het BlueCAMP-arrangement bestaat uit een verblijf van donderdag 1 september tot zondag 4 september in een van de tweepersoons BlueCAMP-tenten op De Lange Paal (Wadveld 4), inclusief iedere ochtend een vers ontbijtje. De tentstof van deze tenten is gemaakt van gerecycled denim in samenwerking met TenCate Outdoor Fabrics. De BlueCAMP hosts zorgen voor een ontspannen en gastvrij verblijf, waarbij je niets tekortkomt.

De overnachting in een BlueCAMP-tent kost €350,-. Het arrangement is voor twee personen en voor drie aaneengesloten nachten tussen donderdag en zondag. Een nachtje langer blijven kan ook in overleg met BlueCAMP.

Let op: het BlueCAMP-arrangement is exclusief festivaltickets. Het annuleren van dit arrangement is niet mogelijk.

› Ga naar dit item

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden van de kampeervouchers?

De drie soorten kampeeroptiesvouchers hebben ook verschillende annuleringsvoorwaarden. Hierbij op een rijtje:

Kampeervoucher Stortemelk
De voucher voor Kampeerterrein Stortemelk is eigenlijk een tijdelijke reservering. Deze moet je bevestigen door de boeking definitief te maken in het systeem van Stortemelk. Hier krijg je vanzelf een instructiemail over. Maak je de boeking niet definitief, dan vervalt de tijdelijke reservering.

Heb je de reservering definitief gemaakt, dan gelden de annuleringsvoorwaarden van Kampeerterrein Stortemelk. Tarieven en annuleringsvoorwaarden vind je op de website van Stortemelk.

Kampeervoucher De Lange Paal
De voucher voor De Lange Paal is een boeking voor één persoon. Je kan deze indien nodig annuleren per e-mail, via langepaal@staatsbosbeheer.nl. Vermeld in je mail de barcode, het ordernummer en de voor- en achternaam van de persoon die de bestelling heeft geplaatst.

Bij het annuleren zijn er vier scenario's:

  1. Bij annulering van de reservering tot één maand voor 1 september 2022, worden alleen annuleringskosten in rekening gebracht van €7,50.
  2. Bij annulering binnen één maand voor 1 september 2022 blijft 50% van het gefactureerde bedrag verschuldigd (toeristenbelasting komt te vervallen).
  3. Bij annulering binnen één week voor 1 september 2022 blijft het gehele aankoopbedrag verschuldigd.
  4. Indien je zonder nadere kennisgeving niet arriveert, wordt dit beschouwd als een annulering en blijft het volledige aankoopbedrag verschuldigd.


Kampeervoucher BlueCAMP
Annuleren is niet mogelijk. In het geval van vragen kan je contact opnemen met info@bluecamp.nl.

› Ga naar dit item

Welke accommodaties zijn er nog meer op Vlieland?

Slaapschepen
Naast kamperen is het mogelijk om te overnachten op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de jachthaven van Vlieland, op loopafstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl

Overige accommodaties
Je kan natuurlijk ook in een van de vele andere accommodaties (vakantiehuisjes, hotels, bed&breakfasts) verblijven op Vlieland. Je kan deze onder andere boeken via VVV Vlieland.

› Ga naar dit item

Hoe reis ik naar Vlieland?

Naar Vlieland reis je met de veerboot. Deze vertrekt van het vasteland vanaf Harlingen Haven. Tickets voor de boot van Harlingen naar Vlieland koop je via Rederij Doeksen. Op hun website kan je alles vinden over de tarieven en dienstregeling met de veerdienst of de sneldienst. Ook vind je er informatie over bagagevervoer, fietsen meenemen op de veerboot en de faciliteiten in de terminal.

Dit jaar zullen alle bootovertochten die bezoekers voor het festival maken klimaatneutraal worden gemaakt, met behulp van de Goede Reis toeslag op de festivaltickets. Reis je op duurzame wijze naar Harlingen Haven, dan kan je de €5,- Goede Reis toeslag op je festivalticket terugkrijgen in de vorm van consumptietegoed. Hier lees je alles over de Goede Reis.

› Ga naar dit item