Kom je met de auto dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van haven. Op https://www.rederij-doeksen.nl/parkeren vind je verschillende parkeergelegenheden en de route daar naar toe. De locatie Lang Parkeren van Tsjerk Hiddes (op 5 minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal. Hiervoor wordt 1,20 euro per persoon in rekening gebracht.

Veel handiger is om met de met de trein te komen. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op www.ns.nl kun je je reis plannen.

Ook zal er dit jaar weer een festivalbus vertrekken vanuit Amsterdam en Utrecht. De bussen brengen je razendsnel en ook nog eens klimaatneutraal naar de veerterminal. Tickets zijn hier te boeken

Algemeen

Wanneer vindt Into The Great Wide Open 2019 plaats?

Into The Great Wide Open 2019 van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

De kaartverkoop startte op 2 februari om 10:00 uur. De vraag was wederom vele malen groter dan het aanbod. Into The Great Wide Open is uitverkocht. 

 

› Ga naar dit item

Wanneer vindt Here Comes The Summer 2019 plaats?

Van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei vindt Here Comes The Summer plaats. 

De ticketverkoop begon op 19 januari om 10:00 uur. De volwassentickets voor Here Comes The Summer zijn uitverkocht. 

Meer informatie op www.herecomesthesummer.nl 

› Ga naar dit item

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt?

In de aanloop naar het festival maken we uiteraard het programma bekend. Nieuwe namen maken we bekend via onze website, nieuwsbrief, Twitter, Instagram en Facebook - houd ons dus op deze kanalen in de gaten. 

De eerste namen voor Here Comes The Summer 2019 zijn inmiddels bekend. Ontdek ze hier!

› Ga naar dit item

Kan ik mijn kinderen meenemen naar het festival?

Jazeker! Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er is ook elk jaar een kinderkunstprogramma voor kinderen van verschillende leeftijden.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben een eigen ticket nodig.

Op Vlieland rijden maar heel weinig auto’s (autoluw) en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter toch soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan uzelf. We zouden onze bezoekers dan ook met grote nadruk willen verzoeken om uw mobiele nummer achter te laten op het polsbandje van uw kind (elke bezoeker krijgt een polsbandje).

› Ga naar dit item

Zoeken jullie vrijwilligers om mee te helpen tijdens het festival?

Ja, we zijn weer hard op zoek naar vrijwilligers voor Into The Great Wide Open 2019. Op deze pagina vind je alle informatie én het aanmeldformulier! 

Een klein greep uit functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: biertjes tappen, crewcatering verzorgen, polsbandjes controleren. munten verkopen, op- en afbouw, chauffeuren.

› Ga naar dit item

Tickets en wachtlijst

Wanneer start de kaartverkoop?

Into The Great Wide Open
donderdag 29 augustus tot en met zondag 2 september 2018

De ticketvoorverkoop startte op zaterdag 2 februari om 10.00 uur. De vraag was wederom vele malen groter dan het aanbod. Into The Great Wide Open 2019 is uitverkocht.

Here Comes The Summer
vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei 2018

De ticketvoorverkoop is begonnen. De volwassentickets zijn uitverkocht. Overige kaarten zijn hier te verkrijgen.

 

› Ga naar dit item

Wat kosten de tickets?

Festivaltickets
Standaardtickets - vanaf 18 jaar - kosten €153 en de tickets voor 4 tot en met 17 jaar kosten €28. De tickets zijn inclusief servicekosten, maar exclusief overnachting en bootreis naar Vlieland. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee naar het festival.

Er wordt een maximaal aantal tickets per persoon gehanteerd: per bestelling kun je maximaal 4 standaardtickets worden aangeschaft en maximaal 4 kindertickets.

Zie alle informatie over tickets voor Here Comes The Summer op www.herecomesthesummer.nl

Campingvouchers
Je kunt direct bij het kopen van je ticket voor Into The Great Wide Open 2019 een campingvoucher bestellen voor het overnachten op Kampeerterrein Stortemelk of Kampeerterrein Lange Paal. We vragen je om niet meer tentplekken te reserveren dan noodzakelijk zodat zoveel mogelijk festivalbezoekers hun tent op een van de kampeerterreinen kunnen opzetten.

Boottickets
Tickets voor de boot zijn te koop via Rederij Doeksen: https://www.rederij-doeksen.nl

› Ga naar dit item

Hoe werkt het precies met de campingvouchers?

Kampeerterrein Stortemelk
Een campingvoucher voor kampeerterrein Stortemelk is een tijdelijke reservering van een tentplek (voor maximaal 1 tent).  Na aankoop ontvang je een mail met een link om je voucher te verzilveren in het reserveringssysteem van Stortemelk. Hier geef je aan met hoeveel personen je in de tent gaat slapen. Na de uiterlijke reserveringsdatum vervalt de tijdelijke reservering en heb je geen recht meer op een tentplek. 
 
Vrijgekomen tentplekken kunnen vervolgens geboekt worden via kampeerterrein Stortemelk zelf. Data volgen.
 
Kampeerterrein Lange Paal
Een campingvoucher voor kampeerterrein Lange Paal is een standaard reservering voor 1 persoon voor de vrijdag- en zaterdagavond. Het aantal tenten maakt in dit geval niet uit.
Wanneer je eerder wilt komen of langer wilt blijven hoef je geen extra voucher te kopen. Dit kun je bij aankomst aangeven bij het kampeerterrein en de extra nachten ter plekke afrekenen met pin.

› Ga naar dit item

Verkoopt Into The Great Wide Open ook tickets via derden?

Nee. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets online verkocht via onze website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop toch je ticket(s) nooit via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op de website van Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren.

Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er van uit dat ze aan kaarten kunnen komen om vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans als ieder ander potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. In veel gevallen hebben ze helemaal geen tickets en vertellen ze dat de tickets pas enkele dagen voor het festival worden geleverd door de leverancier. Onzin natuurlijk, want tickets worden na aankoop direct geleverd, digitaal. Nooit fysiek.

Facebook-profielen
Pas ook met het aanschaffen van tickets via Facebook-leden. Vaak hebben ook zij geen tickets.
Accounts van oplichters zijn globaal vaak te herkennen aan o.a.:
• Een account dat redelijk recent is aangemaakt, met weinig vrienden en nauwelijks foto's / posts.
• Het aanbieden van meerdere kaarten.
• Het account zet onder ieder bericht vrijwel dezelfde comment.

Marktplaats
Via marktplaats tickets aanschaffen is vergelijkbaar als aanschaffen via Facebook. Ook hebben aanbieders vaak geen tickets, maar verkopen deze wel door. 

Ticketswap
Bij Ticketswap kunnen aanbieders hun tickets voor max. 120% aanbieden. Helaas biedt het aanschaffen van kaarten via Ticketswap nog geen garantie op toegang tot het evenement: het kan zijn dat er ongeldige kaarten worden aangeboden, of dat kaarten meerdere malen worden verkocht. Ticketswap kan niet controleren of aangeboden tickets geldig zijn.

Heb je er nog vragen over? Neem contact met ons op.

› Ga naar dit item

Het festival is uitverkocht, komen er op een later moment nog tickets in de verkoop?

De vraag was ook dit jaar weer groter dan het aanbod.
We kunnen helaas niet meer tickets verkopen omdat we gebonden zijn aan de maximale capaciteit van het eiland. 

In het voorjaar komt onze terugkoopservice weer online en kunnen we teruggekomen kaarten verkopen aan mensen op de wachtlijst, welke ook rond die tijd geopend wordt. 

› Ga naar dit item

Ik heb kaarten gekocht, maar ik heb een kaartje over. Wat nu?

In het voorjaar openen we opnieuw onze ticketterugkoopservice. Je kunt dan je overige, originele tickets voor Into The Great Wide Open 2019 aan ons terugverkopen.
 
Teruggekochte tickets verkopen wij opnieuw aan mensen die op de wachtlijst staan. 
We bieden dit op deze manier aan om zwarthandel tegen te gaan en zodat iedereen zeker kan zijn van een geldig ticket. 
 
Meer info op de ticketterugkoopservice kan je hier lezen. 
 

› Ga naar dit item

Reis en verblijf

Wanneer komt de vraag- en aanbodpagina online?

De vraag- en aanbodpagina komt binnenkort weer op deze website. Hier kun je accomodaties en boottickets aanbieden of vragen. Meer informatie hierover volgt snel. Er gelden wel een aantal spelregels, om het voor iedereen leuk te houden.

› Ga naar dit item

Hoe kom ik met mijn bagage bij mijn overnachtingsplek?

Een goede vraag, want zoals je misschien weet is Vlieland autoluw. We hebben echter ook een goed antwoord. Op Vlieland zijn er verschillende bagagevervoerders die voor een klein bedrag je bagage naar het juiste adres brengen. Hun wagens staan klaar als je de boot afkomt en zijn voorzien van borden waar de verschillende locaties op staan. Verblijf je in een vakantiehuisje, geef dan de naam van dat huisje, zij labelen de bagage en brengen alles naar het juiste adres.

Wil je dat de bagage aan het eind van de vakantie ook weer naar de boot gebracht wordt, dan kun je dat bespreken of een formulier hiervoor invullen. Ze stoppen de bagage in de karren van Rederij Doeksen, deze gaan aan boord en in Harlingen kun je de bagage er weer uit halen. Meer informatie op www.bagagevervoer-vlieland.nl. En zorg er wel voor dat je bagage herkenbaar is, zodat je je eigen spullen makkelijk terug vindt.
 


 

› Ga naar dit item

Hoe kom ik met mijn spullen bij de boot naar Vlieland?

Kom je met de auto dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van haven. Op https://www.rederij-doeksen.nl/parkeren vind je verschillende parkeergelegenheden en de route daar naar toe. De locatie Lang Parkeren van Tsjerk Hiddes (op 5 minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal. Hiervoor wordt 1,20 euro per persoon in rekening gebracht.

Veel handiger is om met de met de trein te komen. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op www.ns.nl kun je je reis plannen.

Ook zal er dit jaar weer een festivalbus vertrekken vanuit Amsterdam en Utrecht. De bussen brengen je razendsnel en ook nog eens klimaatneutraal naar de veerterminal. Tickets zijn hier te boeken

› Ga naar dit item

Kan ik op Vlieland een fiets huren?

Maar natuurlijk. Er gaat namelijk niets boven fietsen op Vlieland. Om alvast op zoek te gaan naar je ideale tweewieler, trap door naar:

Jan van Vlieland: www.janvanvlieland.nl
Frisia: www.frisia.vlie.nl
Zeelen: zeelenfiets.nl/fietsverhuur-vlieland

Parkeer je fiets bij de verschillende festivallocaties op de daarvoor bestemde plekken en niet in de eerste de beste bosrand die je tegenkomt. 

Het kampeerterrein Lange Paal ligt wat verder van de festivallocaties af en daarom adviseren wij de festivalbezoekers die hun kampement daar op hebben gezet om een een fiets te huren. 

Er rijden ook bussen tussen Lange Paal en het festivalterrein volgens de reguliere dienstregeling.

› Ga naar dit item