Eten en drinken

Ook dit jaar vind je op alle locaties weer een met liefde uitgezocht culinair aanbod. Er zijn zo’n dertig cateraars aanwezig, die je voorzien van versgemalen koffie in de ochtend tot en met een midnight snack. Nieuwe gezichten als Bois – bij De Vuurplaats – en volledig plantaardig restaurant Mr. & Mrs. Watson sluiten zich aan bij bekende publieksfavorieten als Yum Saap en Yalla Yalla. De liefhebber van vloeibare versnaperingen wordt onder meer verwend met de altijd populaire Saru Soda’s, wijnen uit alle windstreken en vele speciaalbieren, met als kroon op het aanbod de Vlierefluiter, onze eigen New England IPA gebrouwen in samenwerking met Brand en Fortuna Vlieland, vers van de tap verkrijgbaar.


Het eten en drinken wordt verzorgd door:

BAK / De Bierkantine / Bitter & Real / Bois / Baken Vlieland / Cantina Mobilé / The Dutch Weed Burger / Grapedistrict / De Kaasbunker / Karma / Min12 / Mirror Soup Kitchen / Molina / Mr. & Mrs. Watson / Paal 50 / Peperwortel / Rising Moon / Sergeant Pepper / The Village / Wads Smaakhuus / Wat de fiets schaft / Wood / Yalla Yalla / Yoigokochi / Yum Saap / De Vlielandse Zeebaas / Zijpe Stijl

Vijf gangen aan de bar bij Bois

Bij restaurant Bois uit Zaandam komen hedendaagse smaken en oude technieken samen. Hun puristische en ruige stijl nemen ze mee naar Vlieland. Bij de vuurplaats op Het Sportveld koken ze volledig vegetarisch. Met producten uit de Nederlandse open velden en bossen fermenteren, roken en braden ze wat af. Je kan er terecht voor een heerlijke brunch met de perfecte desem die wordt gebakken door bakkerij Solinger en er zijn elke dag verschillende zoetwaren verkrijgbaar. 's Avonds kun je er dineren. Je kunt losse gerechten bestellen, kiezen voor de befaamde Bois Burger met kimchi of een speciaal plekje aan de bar reserveren voor een vijfgangendiner, dat in shifts drie keer per avond plaatsvindt. Je kunt een plek reserveren door je overdag te melden bij Bois.

De Keukenkaravaan

Hij is klaar, De Keukenkaravaan. Toen de bagagekarren van Doeksen hun dienstjaren hadden gedraaid en vervangen werden door elektrische collega’s, konden wij ze in coronatijd (met hulp van de overheid) ombouwen tot een mobiele keuken. Inmiddels is de karavaan al meermaals ingezet en in samenwerking met Doeksen uitgeleend aan Oerol. Tijdens het festival vind je de keukenkaravaan op Het Sportveld in De Pukkel. Elke dag staat er een andere topchef op het programma.

Eten en drinken

Donderdag wordt het openingsdiner verzorgd door Fa. Pekelhaaring, met een heuse ceremonie door Nnelg. Vrijdag is de karavaan voor BAK, zij serveren een viergangendiner. Zaterdag heeft Wads Smaakhuus de omgeving als leverancier met local dishes. En zondag staat een Japanspecial op het programma met Yoigokochi/De Japanner.

Inschrijven voor deze diners kan via de kaders onderaan deze pagina.

Podcast

Meer weten over de keukens die op Into The Great Wide Open staan en de verhalen die schuilgaan achter jouw bord eten? Denkvoer gaat op het festival met chefs in gesprek. Die gesprekken worden als reeks korte podcasts gepubliceerd. Houd daarvoor onze social mediakanalen in de gaten.