Eten is voor de festivalganger allang geen noodzakelijk kwaad meer, zelfs niet voor degene die het blokkenschema uitprint om must sees te omcirkelen. Bij vooraan staan bij Little Simz of het speuren naar de kunstwerken hoort ook goed eten, liefst van een écht bord, vergezeld van een lekkere - excuus, mooie - wijn. 

Vandaar dat ieder jaar de neusjes van de zalm op Into The Great Wide Open te vinden zijn. De chefs die daarvoor langskomen, zijn niet zelden van sterrenkwaliteit. Maar zelfs topchefs worden uitgedaagd om te koken in heuvelachtige bossen op een eiland waar de aanvoer van ingrediënten minimaal is. De menu’s zijn in de meeste gevallen geschikt voor alle diëten, allergieën en leeftijden en de koks worden aangespoord zoveel mogelijk vegetarisch, dan wel anderszins met respect voor dieren en natuur te koken.

Alles rond het eten wordt zo duurzaam mogelijk gemaakt. Foodtrucks komen op tweede generatie biobrandstof naar Vlieland en afval wordt 100% gescheiden met een minimale reststroom. Alle messen, vorkjes, bakjes en bordjes waar het eten op geserveerd wordt, zijn 100% composteerbaar en worden op het eiland al verwerkt tot vruchtbare grond. De grootste barbecue van het eiland wordt niet voor vlees, maar voor volledige maaltijden van grandioos gegrilde groenten ingezet.

Een passende wijn bij de spijs is nooit ver weg. In 2019 stellen de restaurants hun wijnkaart samen met hulp van Grapedistrict. Ook is er voor het eerst een cider speciaal voor Into The Great Wide Open gebrouwen, gemaakt door ciderspecialist Mark van der Veek van Cider Lab. Voor mensen die liever alcoholvrij door het weekend bewegen, is er een door start-up Butcha bijzondere kombucha gebrouwen. Ze houden het brouwproces bij in een logboek. Lees hier deel 1, over de jacht naar ingrediënten. Op Vlieland natuurlijk. 

Het eten en drinken wordt in 2019 verzorgd door:
Bennie Blij, Bistro De Ville, Bitter&Real, Buskruid, Cantina Mobilé, Bistro De Ville, Grapedistrict Wijnbar, Karma Shoarma, Leut Koffie, Min12, Old Scuola, Peperwortel, Public Pie, Rising Moon Cocktails, Sergeant Pepper, Seitan Chefs, The Village Coffee & Music, Vrij Voedsel & Watson's vegan street food, De Wafelbakkerij, Wat de fiets schaft, WOOD Pizza & Grill, Jalla Jalla, Yoigokochi, Yum Saap, Vlielandse Zeewierkaas, Zijpe Stijl, Gerrit de Oesterman, HotMamaHot Dumplings, Kaasfondue Bern, Lost Boys barbecue, La Molina, Creperie OuiOui, Kantien Eetbar, Harry Jurjens' Beach Essentials.

Meer informatie over diners op inschrijving worden bekend gemaakt via onze sociale kanalen.