“Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten”, schreef Nobelprijswinnaar Bernard Shaw al in 1925. En daarom was er een met zorg uitgezocht culinair aanbod op Into The Great Wide Open 2018. Er waren zo’n veertig cateraars op het eiland aanwezig. Niet alleen op Het Sportveld of Bolderplein, maar ook op het Strand en De Open Plek viel er goed en lekker te eten en te drinken. De informatie over Eten & Drinken op Into The Great Wide Open 2019 is binnenkort hier te vinden.

Begin de dag met Eggs Benedict en een shotje Bloody Mary bij de Klub en The Village op het Bolderplein. Dan is het randje er een beetje af. Maar ontbijten kan er ook met verse fruitsappen, granola met yoghurt, croissants of een warme wafel.

Oesters worden geserveerd door Woesties - de wandelende oesterman. En met een vol plateau met verse schaal- en schelpdieren op het Strand kan ook, want dat staat aldaar bij Petit Zijpestijl op de kaart. Of een bouillabaise misschien, of een veganistische risotto van asperges bij Bennie Blij op Het Sportveld. WOOD serveert pizza’s, pasta’s, salades, espresso’s en desserts. De Thaise keuken is in vertrouwde handen van Yum Saap met Roy Wiggers. Steven Klein Neijenhuis bestiert in het dagelijks leven het befaamde restaurant Onder de Linden, maar gooit het tijdens Into The Great Wide Open over een andere boeg en gaat Noord-Afrikaans koken in het grote restaurant Yalla Yalla. Shared dining op hoog nivo.  

De wijn wordt in alle verscheidenheid geschonken door Grapedisctrict. Er zijn limonades van Saru Soda, vele speciaalbieren en op de Open Plek staat Kaas&Cider - een ciderbar met een kaasproeverij. Op het Sportveld, het Strand en de Open Plek zijn bovendien cocktails te krijgen. Voor de midnight snack is er onder andere ramen en sushi van Yoigokochi en friet van Dapp op het Bolderplein.

Van vrijdag tot en met zondag zijn er groentegrill-diners bij De Herbivoor, uitgevoerd door de koks van Nieuw Terrein bij de Vuurplaats op het Sportveld. Online kan er niet meer gereserveerd worden, maar het is zeker de moeite waard, dus neem ter plaatse een kijkje en zie of er plek is.

Ook nog het vermelden waard: culinair journalist Hiske Versprille was aanwezig en maakte tijdens het festival podcasts over het eten en drinken. De podcasts zijn hier terug te luisteren.