“Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten”, schreef Nobelprijswinnaar Bernard Shaw al in 1925. En daarom is er een met zorg uitgezocht culinair aanbod op Into The Great Wide Open 2018. Er zijn zo’n veertig cateraars op het eiland aanwezig. Niet alleen op Het Sportveld of Bolderplein, maar ook op het Strand en De Open Plek valt er goed en lekker te eten en te drinken.

Begin de dag met Eggs Benedict en een shotje Bloody Mary bij de Klub en The Village op het Bolderplein. Dan is het randje er een beetje af. Maar ontbijten kan er ook met verse fruitsappen, granola met yoghurt, croissants of een warme wafel.

Oesters worden geserveerd door Woesties - de wandelende oesterman. En met een vol plateau met verse schaal- en schelpdieren op het Strand kan ook, want dat staat aldaar bij Petit Zijpestijl op de kaart. Of een bouillabaise misschien, of een veganistische risotto van asperges bij Bennie Blij op Het Sportveld. WOOD serveert pizza’s, pasta’s, salades, espresso’s en desserts. De Thaise keuken is in vertrouwde handen van Yum Saap met Roy Wiggers. Steven Klein Neijenhuis bestiert in het dagelijks leven het befaamde restaurant Onder de Linden, maar gooit het tijdens Into The Great Wide Open over een andere boeg en gaat Noord-Afrikaans koken in het grote restaurant Yalla Yalla. Shared dining op hoog nivo.  

De wijn wordt in alle verscheidenheid geschonken door Grapedisctrict. Er zijn limonades van Saru Soda, vele speciaalbieren en op de Open Plek staat Kaas&Cider - een ciderbar met een kaasproeverij. Op het Sportveld, het Strand en de Open Plek zijn bovendien cocktails te krijgen. Voor de midnight snack is er onder andere ramen en sushi van Yoigokochi en friet van Dapp op het Bolderplein.

Van vrijdag tot en met zondag zijn er groentegrill-diners bij De Herbivoor, uitgevoerd door de koks van Nieuw Terrein bij de Vuurplaats op het Sportveld. Online kan er niet meer gereserveerd worden, maar het is zeker de moeite waard, dus neem ter plaatse een kijkje en zie of er plek is.

Ook nog het vermelden waard: culinair journalist Hiske Versprille is aanwezig en maakt tijdens het festival podcasts over het eten en drinken. Deze staan de maandag na Into The Great Wide Open 2018 online.
 


Etentjes om alvast te reserveren:

VOL - Openingsdiner
Kerkplein / donderdag 30 augustus / 17.30 - 19.00 
Op de donderdagavond verzorgt Goudfazant het Openingsdiner op het Kerkplein. Slijterij De Branding de drank.
*Reserveren voor dit diner is niet meer mogelijk.

Big Night
En dan is er ook nog Big Night. Naar aanleiding van de gelijknamige film creëert chef Kees Elfring een film- en foodspektakel waar de klassieke Italiaanse keuken de hoofdrol speelt. 
*Reserveren kan vooraf bij het restaurant op het Sportveld (reserveren is 1 munt korting pp op het menu).

VOL - Schelpen plukken en lunch: In Zee met Zijpe
Zaterdag 12.30 uur. Verzamelen op het havenplein.
Na afloop van het schelpenrapen wordt er op het Strand geluncht tot en met circa 16.00 uur.
*Reserveren voor het schelpen plukken is helaas niet meer mogelijk.